Культура

«Радость» из Житомирской области покорила всю Украину. ФОТОрепортаж

28 March 2009, 11:50

Гарний подарунок до Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва зробили собі й Бердичеву учасники зразкового ансамблю народного танцю «Радість» (БДТ ім. О. Разумкова). Перед тим як, захистити своє звання на малій Батьківщині, вихованці Тетяни Самойленко та Зої і Олексія Ризванюків встигли побувати у Дніпропетровську на Х-му Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної творчості «Барвистий віночок», повідомляє ВІК.

 

Результатом поїздки стали диплом та кубок за І місце. До Дніпропетровську «радісний» ансамбль повіз два номери – «Омелько» та «Веселі музики».

 

Дарина Рибак, учасниця зразкового ансамблю народного танцю «Радість» (БДТ ім. О. Разумкова): «Кожен з номерів був цікавий по-своєму, але журі більш сподобалися «Веселі музики». Мабуть тому, що цей танок більш радісний та швидкий. У «Музиках» головними героями є три хлопчика. Кожного з них супроводжує дівчинка, і кожен з музик намагається сподобатися «своїй» напарниці. В «Омельку» розповідається про лінивого хлопця, який не любив працювати. Дівчата примушували його жати жито й пшеницю.»

 

Вони полонили членів журі майстерністю виконання та усміхненими обличчями. На останнє, кажуть діти, особливо звертали їхню увагу керівники під час репетицій. До кількахвилинних виступів юні артисти ретельно готувалися не один тиждень.

 

Надія Мартинюк, учасниця зразкового ансамблю народного танцю «Радість» (БДТ ім. О. Разумкова): «Було дуже важко, тому що репетиції починалися вранці і завершувалися по обіді або ввечері. Наші керівники звертали увагу на будь-які дрібниці. Бувало таке, що хтось не попадав у такт музиці... Особливу увагу судді завжди звертають на обличчя, і якщо воно байдуже та сумне, то й бали, відповідно, будуть нижчими.»

 

У Дніпропетровську «Радість» виступала не вперше: її учасники вже виборювали там Гран-Прі та І місце. На ювілейний фестиваль, розповідають керівники ансамблю, організатори запросили вже досвідчених майстрів народної творчості, тому Гран-Прі було вирішено не присуджувати. І місце бердичівляни та ще 21 колектив витанцьовували в одній із семи номінацій – «Хореографія».

 

Оксана Трофимчук, учасниця зразкового ансамблю народного танцю «Радість» (БДТ ім. О. Разумкова): «Коли я вийшла на сцену, на мене дивилися десятки очей учасників фестивалю, але я почувала себе впевнено, тому що знала: перемога буду за нами... Із Дніпропетровську ми повернулися о 7-й ранку, а вже о 10-й захищали звання «зразкового ансамблю».

 

Здійснити переможну поїздку на «Барвистий віночок» колективу «Радості» допомогли батьки вихованців та голова правління ЗАТ «Бердичівський хлібозавод» Костянтин Анучін, отже, кажуть артисти, в їхній перемозі є чимала заслуга й цих людей.

 

 

Автор: Олександр Єжель

 

Камера: Віталій Сінєльніков

 

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі