Економіка

У Житомирській області оподатковується лише третина виручки, - ДПА

5 November 2010, 16:46

У Житомирській області на близько 23 тисячі стаціонарних торгівельних об’єктів припадає усього 7 тисяч касових апаратів – це у 3,3 рази менше. Решта торгівельних об’єктів застосовують або розрахункові книжки, або взагалі звільнені від будь-якої форми розрахунку, це так звані “єдинщики” - фізичні особи на спрощеній системі оподаткування.
Станом на 1 жовтня 2010 року в Житомирській області 3911 суб’єктів господарювання застосовують при розрахунках із споживачами 7002 реєстратора розрахункових операцій та 5105 книг обліку розрахункових операцій, через які реєструється в середньому виторг у сумі 430 млн. грн. на місяць, - з посиланням на начальника відділу контролю за розрахунковими операціями управління податкового контролю юридичних осіб ДПА у Житомирській області Вячеслава Вожжова інформує офіційний сайт ДПА в області.

Тобто, це сума виручки, яка знаходиться під контролем і оподатковується.

Можна припустити, що 430 млн. грн. виторгу, який реєструється через касові апарати та книги обліку розрахункових операцій в середньому за місяць - це лише вершина айсбергу, невеличка частина із загального товарообороту в області.
Загальний товарообіг області принаймні у тричі вище, - припускає Вячеслав Вожжов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі