Політика

Геннадій Зубко: «Житомиряни отримали можливість вибирати ліфт з картками чи без них – ми виконуємо передвиборчу Програму «Фронту Змін»

13 May 2011, 13:52

«Фронт Змін» домігся для мешканців житомирських багатоповерхівок можливості вибору відмінити ліфтові картки чи користуватись ліфтом з картками. Відповідне рішення за наполяганням фракції «Фронт Змін» у Житомирській міській раді ухвалив її виконавчий комітет на черговому засіданні 12 травня.

«З перших засідань новообраної міської ради ми наполягали на виконанні вимоги виборців: відмінити ліфтові картки. Саме за багаточисленними зверненнями житомирян пункт про скасування ліфтових  карток було внесено до передвиборчої програми «Житомир – місто, де хочеться жити», - розповідає історію питання голова обласної організації «Фронт Змін» Геннадій Зубко.

За його словами, депутати «Фронту Змін» активно працювали у складі створеної  робочої групи щодо діяльності ліфтового господарства у місті.

«Профільною групою було напрацьовано всі деталі стосовно відміни ліфтових карток і виконком був зобов’язаний ухвалити відповідне рішення»,  - говорить голова фракції «Фронту Змін» у міськраді Борис Буряченко.

За його словами, «введено досить демократичну норму у роботі ліфтового господарства». Згідно нововведення, якщо більш ніж половина мешканців під’їзду чи  будинку з другого по останній поверх зберуть збори й напишуть заяву до ЖЕКу про відмову від карток, картки буде відмінено. ЖЕК  зобов’язаний нарахувати плату за користування ліфтом без карток. Плата  має становити 0,51 грн. із квадратного метру житлової площі квартири. Картковий термінал повинні вимкнути у тримісячний термін з моменту подання заяви до ЖЕКу. 

«Позитив введених змін в тому, що мешканці, які задоволені дією карткової системи, мають можливість продовжити користування нею. Таким чином, відтепер житомиряни мають змогу обирати користування ліфтом з картками чи без них. «Фронт Змін», як і декларував у своїй передвиборчій Програмі, домігся можливості скасування ліфтових карток», - підсумував Геннадій Зубко.

Довідково: сканкопія рішення виконавчого комітету Житомирської міськради від 12.05.11 «Про внесення змін в додаток до рішення міськвиконкому від 24.10.02 №603і».

Про це повідомляє пресс-служба "Фронту Змін".

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі