Місто

27 липня частина мешканців Житомира може залишитися без води

26 July 2011, 16:20

За підсумками роботи за І півріччя борг за електроенергію комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради становить 14 млн. 657 тис. грн. Станом на 1 січня 2011 року КП «Житомирводоканал» заборгував 5929,1 тис. грн.

Як повідомив Житомир.info представник ПАТ «ЕК «Житомиробленерго», за липень водоканал використав електроенергії на 3 млн. грн., а оплатив лише 440 тис. грн. (15%), тобто до кінця місяця борг становитиме більше 17 млн. грн.

27 липня, на 10.00 ранку обленерго запланувало обмеження електропостачання станцій третього підйому у Житомирі, які не включені в акт екологічної броні. Мешканцям верхніх поверхів мікрорайонів Крошня, Польова, Богунія, Малікова подача води буде обмежена.

Представник компанії зауважив, що акт екологічної броні був погоджений нинішнім мером Житомира Володимиром Дебоєм під час його перебування на посаді заступника губернатора. Сьогодні ж Дебой добивається скасування цього акту, щоб обленерго не мало право обмежувати в енергопостачанні не тільки об’єкти, які забезпечують життєдіяльність міста, але будь-які об’єкти водоканалу.

«Відключення станцій третього підйому не вплине на стан екологічної ситуації у місті. Вода не подаватиметься на верхні поверхи будинків. Обмеження є вимушеним заходом у зв’язку з відсутністю порозуміння між міською владою та керівництвом водоканалу», - наголосив представник «Житомиробленерго».

Житомирська міська і обласна прокуратури у червні цього року видавали постанови про заборону на обмеження енергопостачання об’єктів водоканалу. Ці постанови «Житомиробленерго» оскаржило в суді і, за словами представника компанії, вони були скасовані в червні та липні цього року. Обленерго вже має досвід подібних судових процесів: у 2010 році протест прокуратури міста Бердичева про заборону відключення об’єктів місцевого водоканалу був оскаржений і постанова прокуратури була скасована.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі