Суспільство

В Житомирській області підприємець Тимошенко виготовляє льодяні скульптури

8 February 2012, 12:32

40-річний приватний підприємець Олександр Тимошенко із Малина Житомирської області з дитинства мріяв створити щось неповторне власними руками. Зоотехнік за фахом, а художник за покликанням, Олександр виготовляє льодяні скульптури.

Біля офісу підприємця з початком морозів око жителів Малина приваблюють льодяні скульптури, які виготовив художник. Біля них часто фотографуються, з подивом роздивляються прості перехожі. Минулих вихідних фотографувались навіть молодята.
 
«Цього року морозна зима дозволила мені вперше проекспериментувати у виготовленні фігур із льоду. Воду для своїх робіт заливаю у 200-літрові поліетиленові пакети. Вода застигає протягом декількох днів. Потім я виставляю метрову льодяну брилу на постамент і починаю втілювати свій творчий задум у життя. Вирізаю скульптури із льоду за допомогою електропили, болгарки із різними насадками для каменеобробки. Спочатку сюжет майбутньої скульптури малюю на папері, а потім – втілюю в життя. На виготовлення фігур затрачаю від одного дня до декількох в залежності від об\'ємів фігур. На моєму подвір\'ї красується фігура із льоду «Снігова королева», яка, напевно, стане моїм подарунком малинчанам під час святкування Масляної на центральній площі», - розповідає Олександр Тимошенко.

Нині в творчому доробку майстра є лебідь, дельфін, золота рибка, дракон, троянда, герой мультфільму «Льодовиковий період» Сід, орел.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі