Місто

В Житомирі гуртожиток університету закривали на карантин через кір і вітрянку?

8 February 2012, 12:52

Керівництво Житомирського державного університету  імені і. Франка 23 січня закрило  на «карантин» четвертий гуртожиток. Але це не означає, що студентів відправили додому, а в гуртожитку проводять профілактичні заходи. «Відвідування заборонено» – єдина умова цього «карантину». Керівництво не переймається, що студенти, проживаючи в осередку інфекції, можуть бути як потенційними носіями хвороби, так і постраждалими від неї.

Офіційної заяви про причини закриття гуртожитку на карантин не було. Не було і порад, як поводити себе в цей час. Лише за ініціативи самих студентів інформацію надавали вахтери й комендант гуртожитку. Виявляється, в ЖДУ ім. І.Франка вже третій тиждень вирує вітрянка й кір.  І вирує вона досі, адже карантин триватиме до 14 лютого.

«Карантин був, але зараз його вже немає. Оголошення забули зняти», – прокоментував ситуацію проректор з навчально-методичної та виховної роботи ЖДУ ім. І. Франка Дмитро Вискушенко

Чому на оголошенні було написано, що карантин триває до 14 лютого проректор не пояснив: «Іншою інформацією я не володію, і навряд чи хтось вам скаже більше».

Чому карантин був тільки в гуртожитку, чому керівництво університету не пояснює причину і відмовляється надавати будь-яку інформацію щодо нього, питання досі залишаються відкритими. Відомо лише, що після дзвінка Житомир.Info оголошення зняли з дверей.

В Житомирській міській санепідемстанції повідомили, що керівництво університету такі дії має узгоджувати з ними, а не займатись самоуправством. Тим паче, що вітрянка – некерована інфекційна хвороба і в таких випадках карантин нічого не дасть. Єдиний спосіб боротьби – це повна ізоляція хворих.

Житомир.Info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі