Події

В Житомирській області СБУ затримали митника, який за хабарі підробляв документи

9 February 2012, 12:55

В Житомирській області співробітники Служби безпеки України спільно зі службою протидії корупції ДМС України викрили та припинили корупційну схему ухилення від сплати митних платежів і зборів під час ввезення на митну територію нашої держави вживаних автотранспортних засобів іноземного виробництва.

Про це Житомир.Info  повідомили в прес-центрі СБУ в Житомирській області

Встановлено, що один із інспекторів відділу митного оформлення митного поста «Овруч» Житомирської митниці під час чергувань на МАПП «Виступовичі» за відповідну грошову винагороду вносив до Єдиної автоматизованої інформаційної системи ДМС України недостовірну інформацію щодо осіб, які ввозили автомобілі на територію України. Відтак, згідно з даними митниці, ці транспортні засоби ввозилися до України начебто під керуванням іноземних громадян із зобов’язанням про їхнє вивезення з її території держави після закінчення встановленого терміну перебування.

Проте, що насправді автомобілі ввозив 41-річний місцевий мешканець, який у таких спосіб ухилявся від сплати митних платежів та надалі швидко реалізовував їх на запчастини.

Протиправна діяльність інспектора Житомирської митниці призвела до завдання державі значних матеріальних збитків через несплату митних платежів

31 січня 2012 слідчими УСБУ в Житомирській області стосовно інспектора відділу митного оформлення митного поста «Овруч» Житомирської митниці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.363 (порушення правил експлуатації автоматизованих електронно-обчислювальних систем) Кримінального кодексу України. Стосовно контрабандиста співробітниками митної варти складено адміністративні протоколи за ознаками вчинення злочинів, передбачених ст.336 та ст.351 Митного кодексу України.

Слідство триває.

  Житомир.Info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі