Україна

Криголам \"Капітан Білоусов\" пробив Керченську протоку

10 February 2012, 17:57

Льодокол "Капітан Білоусов" виводить судна із замерзлої Керченської протоки.

Ситуація з проводкою суден через Керченську протоку вирішена - вона стала відкритою для руху, повідомила прес-служба Кабміну.

За допомогою криголаму "Капітан Білоусов" зламано льодові тороси товщиною від 1,5 до 2,5 м у Північній частині протоки, що дозволило напередодні, 9 лютого, провести з Азовського моря в напрямку Чорного моря судно вантажопідйомністю 14 тис. тонн.

10 лютого льодокол "Капітан Білоусов" здійснює проведення суден у напрямку на південь (по одному-два). За розрахунками, за добу він проведе вісім суден.

По завершенню виведення суден із Азовського моря буде сформовано караван у Південній частині протоки у складі 8-9 суден, які направляться у бік Маріуполя.

Ситуація зі здійсненням льодової проводки знаходиться під контролем Міністерства інфраструктури України і старшого льодового координатора, зазначили у Кабміні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що на якірних стоянках в Керченській протоці знаходяться 120 суден, що потрапили у льодовий полон, з них під іноземними прапорами - 114.

8 лютого в Азовському морі МНС успішно провело операцію з порятунку 12 членів екіпажу суховантажу "Алака-1", який подав сигнал SOS вранці у вівторок, 7 лютого.

autotravel

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі