Спорт

В Житомирі обрали кращий ескіз пам’ятника футболу

13 February 2012, 09:43

12 липня Житомир святкуватиме сторіччя місцевого футболу. У рамках підготовки до ювілею Житомирська обласна федерація футболу місяць тому оголосила конкурс на кращий ескіз пам’ятника футболу.

11 лютого президія ЖОФФ разом із архітекторами міста підбивали підсумки конкурсу. Серед 28 надісланих ескізів найкращою, на думку журі, виявилась робота місцевого архітектора, директора творчої архітектурної майстерні «Архіград» Романа Котюка.

Його пам’ятник являє собою динамічну скульптурну композицію, в основі якої лежить модель футбольного м’яча. М’яч складається із елементів, на які пропонується нанести найважливіші події, пов’язані із творенням житомирського футболу, імена гравців і команд, які прославляли Житомир в різні часи.

Фігури футболістів (воротар і нападник) символізують емоційність спортивного поєдинку. Модель м’яча має обертатись горизонтально по осі кріплення і здійснювати приблизно 4 оберти на хвилину. Вночі скульптурна композиція повинна освітлюватись з середини прожекторами.

Друге місце посіла робота Івана Сафлютіна. Зміст його ідеї полягає в наступному: на символічній земній кулі зображена Житомирська область, де пропонується розмістити написи з назвами команд обласної федерації.

Третю позицію зайняла робота 10-річної Дарини Шерстюк із міста Бердичів. Вона запропонувала навколо футбольного м’яча зобразити планети, цим самим нагадавши, що Житомирщина – батьківщина Сергія Корольова.

13 лютого голова ЖОФФ відправить персональні дані переможця до Федерації футболу України, яка надішле іменний квиток на матч «Україна-Англія». Івану Сафлютіну подарують футбольний м’яч, а Дарина Шерстюк отримає футболку національної збірної України.

Місце розташування пам’ятника поки під питанням. Так само під питанням і кошти на його спорудження.

Олександр Коцюбко запевнив, що бажаючих виділити кошти на будівництво скульптурної композиції вистачає. І ближчим часом вони оголосять тендер на її спорудження.

За дорученням Володимира Дебоя подальшою долею пам’ятника до сторіччя житомирського футболу займатиметься головний архітектор Житомира Тарас Борис. Йому допомагатимуть Сергій Грабчук, Валерій Олейник та Ігор Чудовський.

 

На фото ескіз, що зайняв перше місце

На фото Роман Котюк

На фото ескіз, що зайняв друге місце

На фото ескіз, що зайняв третє місце

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі