Економіка

Спитай у податківців: на Житомир.info Інтернет-конференція щодо декларування доходів

27 February 2012, 09:40

29 лютого під час Інтернет-конференції на сайті Житомир.info начальник відділу оподаткування фізичних осіб державної податкової служби у Житомирській області Тетяна Анатоліївна ГРИЩУК розкаже про те, що метою кампанії декларування є не лише сплата податку до бюджету, а й повернення платникам податків певної суми податку, сплаченої з їх заробітної плати протягом попереднього року.

Ви дізнаєтесь, що відповідно до положень Податкового кодексу платники податку можуть зменшити (шляхом нарахування податкової знижки) свій загальний річний оподатковуваний дохід, якщо впродовж звітного податкового року сплачували кошти за навчання, страхування, штучне запліднення, повертали фінансовим установам проценти за іпотечний кредит тощо.

Платник податку, який бажає у 2012 р. скористатися правом на податкову знижку за підсумками звітного 2011 p., повинен до кінця року, наступного за звітним, тобто до 31 грудня 2012 p., подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (де зазначити суму свого загального річного оподатковуваного доходу та підстави, суми та підтвердні документи щодо податкової знижки) до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації, визначеним згідно з законодавством.

Підставою для включення платником податку до податкової знижки сум витрачених коштів є наявність відповідних документів первинного обліку.

Запитання щодо подання декларацій та порядку одержання податкової знижки можна залишати у коментарях під цим матеріалом.

Про час початку Інтернет-конференції повідомимо згодом.

Нагадаємо, що 19 січня на сайті Житомир.info  відбулася Інтернет-конференція на тему: «Податкові правила для спрощенців».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі