Події

В Житомирській колонії загинув засуджений: впав зі сходів чи побили?

13 February 2012, 15:31

4 лютого в реанімаційному відділенні обласної лікарні загинув чоловік, який відбував покарання в Житомирській виправній колонії №4. За інформацією деяких ЗМІ, ймовірною причиною смерті людини в виправному закладі стало побиття.

Управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області повідомляє, що наведена інформація не відповідає дійсності. Даний засуджений 29 січня звернувся до медичної частини Житомирської виправної колонії (№4) зі скаргами на біль в області щелепи та горла.

Зі слів засудженого, травму він отримав з власної необережності під час падіння на сходах гуртожитку. Даний факт зафіксований у книзі обліку злочинів та пригод колонії, було призначене службове розслідування, в ході якого фактів будь-яких конфліктних ситуацій потерпілого з іншими засудженими не виявлено. Згідно медичного висновку інші  тілесні ушкодження відсутні.

29 січня засудженого для надання відповідної медичної допомоги було госпіталізовано до обласної лікарні м. Житомира, де встановлено діагноз: флегмона підщелепної ділянки та шиї, медіастеніт та ряд хронічних хвороб, які негативно впливали на процес лікування. 4 лютого засуджений помер в реанімаційному відділенні обласної лікарні м. Житомира. Згідно лікарського свідоцтва, причиною смерті стали інтоксикація, нагноєна гематома шиї, медіастеніт, - повідомляють в прес-службі Управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області.

 

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі