Спорт

У Житомирі дві федерації футболу продовжують судитися за статус легітимної

14 February 2012, 11:50

Опанащук затягує судовий процес за Житомирську обласну федерацію футболу. Таку думку висловив адвокат Олександа Коцюбка – Трюхан Геннадій, коментуючи судове засідання.

Сьогодні у стінах Корольовського суду відбулось друге судове засідання щодо вирішення скандалу на Житомирщині – функціонування в одній області двох федерацій футболу.

Олександр Коцюбко подав позов на Житомирську обласну спортивну громадську організацію Житомирської обласної Федерації футболу (ЖОСГО ЖОФФ), очолювану Юрієм Опанащуком, в якому висунув такі вимоги:

1) визнати недійсним засідання Виконавчого комітету Житомирської обласної спортивної громадської організації «Житомирська обласна Федерація футболу» (далі – ВК ЖОСГО ЖОФФ) від 13 січня 2011 року;

2) скасувати Постанову від 13 січня 2011 року ВК ЖОСГО ЖОФФ;

3) визнати недійсною 5-ту звітно-виборчу конференцію ВК ЖОСГО ЖОФФ, проведену 15 березня 2011 року;

4) скасувати постанову від 15 березня 2011 року ВК ЖОСГО ЖОФФ, прийняту на 5-ій звітно-виборчій конференції ЖОФФ;

5) визнати Коцюбка Олександра Петровича головою ЖОСГО ЖОФФ, обраного на позачерговій звітно-виборчій конференції від 12 січня 2011 року;

6) зобов’язати ЖОСГО ЖОФФ не пізніше семи календарних днів з дня набрання чинності судового рішення передати Олександру Коцюбку печатку ЖОСГО ЖОФФ, всю бухгалтерську документацію та інші документи з дня державної реєстрації ЖОСГО ЖОФФ.

На минулому засіданні суддя Рожкова вимагала від ЖОСГО ЖОФФ надати документацію щодо її легітимності для прийняття конкретних рішень. Проте представник Опанащука, надала судові лише протокол з позачергової звітно-виборної конференції ЖОФФ від 12 січня 2011 року, коли Олександра Коцюбка було обрано новим головою ЖОФФ. Протоколу від 15 березня 2011 року, який вимагав суд і який засвідчує легітимність конференції Опанащука, Круківська не мала.

Опанащук, який був залучений як третя особа в розгляді справи, не з’явився на судове засідання з невідомих причин. Представники Коцюбка запропонували судові не залучати до розгляду Юрія Яковича, який своєю неявкою буде лише затягувати судовий процес. Проте Світлана Круківська не підписалась під цією вимогою, запевнивши, що Опанащук – безпосередній учасник, який має висловити свою думку судові. Таким чином, Юрій Якович і надалі залишається третьою особою у розгляді справи.

У зв’язку з тим, що витребування документів судом було проігноровано відповідачем ЖОСГО ЖОФФ, Рожкова перенесла засідання на 5 березня, де зобов’язує Опанащука повторно з’явитись, а ЖОСГО ЖОФФ знову надати пакет документів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі