Суспільство

Житомирські студенти особисто перевірили, як охороняється Український кордон

20 February 2012, 15:40

Студенти Житомирського державного університету імені Івана Франка, що навчаються на спеціальності журналістика, 16-17 лютого перевірили як оберігається державний кордон. Візит відбувся в рамках угоди, що була підписана ЖДУ імені Івана Франка та Північним регіональним управлінням Державної прикордонної служби України.

Перебуваючи в розташуванні відділу прикордонної служби «Овруч», що в Житомирській області, студенти зсередини оцінили роботу прикордонників.

Робота на залізничному пункті пропуску полягає в оформленні документів осіб, що перетинають кордон, а також перевірці багажу та самого потягу на наявність вибухових та наркотичних речовин за допомогою спеціально підготовлених собак.

На автомобільному пункті пропуску «Виступовичі», що знаходиться за 14 кілометрів від кордону з Білорусією (далі йде так звана «буферна зона»), прикордонники продемонстрували студентам засоби затримання автомобільного транспорту при спробі «прорватися» через пункт пропуску, а також засоби, за допомогою яких вони можуть перевірити транспорт на радіоактивне опромінення, чи обробити спеціальними засобами при оголошенні карантинної зони. Також була продемонстрована й майстерність кінологів, які зі своїми підопічними перевіряли транспортні засоби на наявність наркотичних та вибухових речовин.

В самому відділі прикордонної служби захисники кордону продемонстрували рівень комп’ютеризованості роботи прикордонної служби. Зокрема постійне відеоспостереження за пунктами пропуску, яке контролюється черговим, що знаходиться у відділі та координує дії всіх прикордонників, які знаходяться на службі.

Не забули продемонструвати й арсенал прикордонного відділу, який складається з десятків одиниць вогнепальної зброї. Це і пістолети Макарова, і автомати Калашникова, ну і гумові кийки та газові балончики, які використовуються, коли немає необхідності застосувати зброю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі