Місто

В Житомирі після реконструкції будинку 24 квартири постійно заливає водою

22 February 2012, 12:38

До редакції  Житомир.info звернулись мешканці будинку по вул. Шелушкова, 61. Їхні квартири уже 7 років поспіль заливає водою через пошкоджену покрівлю. Люди неодноразово зверталися по допомогу до КВЖРЕП, до депутатів міськради та писали листи меру Житомира, однак реальної допомоги й досі не отримали.

«Очікування зими, снігопадів чи злив перетворюється на жах. З 2005 року в моїй квартирі постійно йдуть дощі», - розповідає Любов Гавриш, мешканка квартири на верхньому поверсі. Жінка демонструє пошкоджені стіни та стелю, з яких струмками тече вода. По всій квартирі розставлені відра, миски та каструлі – усе, що є у господарстві пенсіонерки.

«Така картина у нас повторюється щороку і щороку ми пишемо листи в ЖЕК та в мерію, але отримуємо лише ось ці відписки, мовляв, питання розглянуте, будемо вирішувати, але до діла так і не доходить», - Любов Гавриш показує понад десяток листів.

Від проблем з пошкодженим дахом страждають не лише мешканці верхнього поверху. Вода тече по стінах в усіх квартирах, що розташовані нижче, та на сходових клітинах у під’їзді.

«Кілька тижнів назад ми навіть рятувальників викликали. У квартирах і в під’їзді лило, як з відра, з даху чомусь навіть пар йшов. Думали, що взагалі стеля провалиться», - розповідають мешканці будинку.

В КВЖРЕП №11, до якого відноситься даний будинок, журналісту  Житомир.info повідомили, що дана проблема для них не нова і комунальники роблять усе, що в їхніх силах.

«По вулиці Шелушкова, 61 знаходиться 4 поверховий будинок на 2 під’їзди. Однак раніше це був старий двоповерховий будинок, будівельники звели ще 2 поверхи. При цьому реконструкція будинку проводилась без дотримання відповідних норм. Зокрема зараз покрівля будинку потребує капітального ремонту, коштів на який у нас, на жаль, немає. Загальна площа даху складає близько 520 кв. м, тобто на відновлення покрівлі треба хоча б 54 тис. грн.. Вирішення питання по даному будинку у нас стоїть на першому місці, я особисто звертався до депутатів міської ради, які пообіцяли посприяти у виділенні коштів з міського бюджету», - розповів Леонід Рихальський, начальник КВЖРЕП №11.

«На жаль, навіть регулярно очищати від снігу покрівлю ми не можемо. На даху немає огорожі, тому відправляти туди працівників небезпечно. Час від часу ми наймаємо спеціалізовану техніку і очищаємо дах від снігу, але це обходиться недешево. Уже в поточному році ми двічі наймали таку техніку. Але під час морозів там утворилась крига, яка зараз почала танути», - зазначив Леонід Рихальський.

І поки комунальники та місцеві депутати вирішують фінансові питання щодо капітального ремонту будинку, мешканці 24 квартир шукають нові тази та відра і з нетерпінням чекають літа.

Если вы стали свидетелем или же участником чрезвычайной ситуации, если вы хотите поделиться новостью - звоните на 55-07-06. Житомир.info расскажет тысячам жителей Житомира о том, что произошло.

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі