Культура

Вишиті квіти оживають на картинах житомирської майстрині Ірини Журби

22 February 2012, 16:20

В Житомирі 22 лютого відкрилась виставка житомирської вишивальниці Ірини Журби «Квіти часто нам говорять втричі більше, ніж слова». Експозиція знаходиться у відділі літератури й мистецтва Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ольжича.

На виставці вишивальниця представила картини, вишиті гладдю. На всіх них зображені квіти. Картини виконані настільки натурально і витончено, що стібки здаються штрихами художника, а вишиті панно наче намальовані пензлем віртуоза-художника.

«Вишивка гладдю – це найкраща техніка. Я почала вишивати, як і більшість, хрестиком. Очолюючи в школі гурток вишивання, навчилася всім технікам. Але гладь – найтонше і найкраще передає сюжет. Для того, щоб картина вийшла дійсно гарною, потрібно докласти зусиль, стібки повинні бути маленькими, а не по 2 см. Одне панно може зайняти чимало часу», - розповіла Ірина Журба

Це вже 7 персональна виставка майстрині. На ній представленні й старі, й нові вишивки Ірини Журби. Хоча свої найдавніші роботи вона не виставила, оскільки вважає, що всі вже мали змогу їх побачити, час демонструвати нові здобутки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі