Суспільство

Асоціація міст України в Житомирі пропонує дітям відпочивати в шкільних таборах

23 February 2012, 13:00

Житомирське регіональне відділення Асоціації міст України в рамках проекту USAID «Ініціатива захисту прав та законних інтересів місцевого самоврядування в Україні» 23 лютого 2012 року в м. Житомирі провело фахову майстерню.

Під час зустрічі представники міст та селищ області обговорювали питання Закону про доступ до публічної інформації, розглянули проект Закону про службу в органах місцевого самоврядування, обговорили Закону про захист персональних даних та проблеми оздоровлення дітей у літній період та можливі шляхи їх вирішення.

Начальник управління у справах сімї, молоді та спорту Житомирської міськради Олена Сарно зазначила, що нині є гострим питання необхідності створення пришкільних літніх таборів.

«Сьогодні в області потрібно оздоровити 25193 дитини. 50 % з них маємо оздоровити за державні кошти, але на це не вистачає фінансування. І саме тут можуть стати в пригоді пришкільні табори. Тим паче батьківську громаду ждуть проблеми у 2012 році, в рік Євро. Якщо не буде пришкільних таборів, батьки будуть змушенні залишити дітей вдома. А особливо це стосується дітей з 14 до 18 років, адже в стаціонарні табори дітей після 14 не беруть.  А у пришкільних таборах діти залишаться під наглядом. Батьки не проти, вони співфінансують наполовину харчування, адже їм дітей немає куди діти» - зазначила Олена Сарно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі