Суспільство

В Житомирській області на 100 вакансій лікарів швидкої допомоги за рік не знайшлось жодного претендента

23 February 2012, 14:50

У 2011 році на обліку в центрах зайнятості області перебували 72580 незайнятих громадян, зареєстровано за цей час 40449 вакансій від 6,6 тис. роботодавців, а працевлаштувати вдалося 25821 жителя області. Рівень використання вакансій склав 65%. Головна причина їхнього незаповнення – професійно-кваліфікаційний дисбаланс шукачів роботи і заявлених вакансій.  

Про це Житомир.info повідомили в Житомирському регіональному центрі зайнятості

Найбільшу кількість вакансій торік було зафіксовано для операторів і машиністів котельної (1762), підсобних робітників (1743), продавців продовольчих товарів (1674), водіїв автотранспортних засобів (1650), кухарів (978), продавців непродовольчих товарів (937), слюсарів-ремонтників (920), швачок (862), бухгалтерів (769), охоронників (669), електрогазозварників (432), медичних сестер (357), верстатників деревообробних верстатів (240), слюсарів-сантехніків (210), токарів (196).

У дефіциті минулого року були оператори інформаційно-комунікаційних мереж (296 вакансій і лише 11 працевлаштованих), молодші інспектори для органів внутрішніх справ – (147 вакансій і лише 9 працевлаштованих),  слюсарі з механоскладальних робіт (131 і 46 відповідно), пресувальники виробів з пластмаси (на 123 вакансії лише один претендент), а також слюсарі-електрики й електромонтери з експлуатації електролічильників та розподільних мереж, фрезерувальники каменю і шліфувальники-полірувальники виробів з каменю, бурильники шпурів.

Затребуваними були фахівці будівельних професій - муляр, маляр-штукатур, бетоняр, лицювальник-плиточник, попит на яких перевищував пропозицію у 2-4 рази.

Стабільний і збалансований попит на ринку праці області з року в рік спостерігається за такими професіями та спеціальностями: водій автотранспортних засобів, оператор і машиніст котельні, електрик, токар, слюсар-сантехнік.

Попит на медпрацівників був неоднорідний. Найбільш затребуваними були лікарі станції швидкої допомоги (на 100 вакансій – жодного претендента), лікарі-педіатри (на 34 вакансії – 4 кандидатів). Не були укомплектовані заявлені вакансії лікарів загальної практики (сімейних), анестезіологів, терапевтів, психіатрів, дитячих неврологів. Проте безробітних лікарів ветеринарної медицини і фармацевтів було вдвічі більше, ніж вакансій для них.

Надлишок на ринку праці області – юристів, економістів, робітників на низькокваліфіковані ручні роботи, доярів (шукачів роботи було у шість разів більше від наявної потреби), товарознавців, лісників (у 5 разів), секретарів (у 4 рази), операторів заправних станцій (утричі), вчителів середнього навчально-виховного закладу, бухгалтерів, пекарів, кондитерів, трактористів, листонош, перукарів, лісорубів, підсобних робітників, укладальників-пакувальників, вантажників, комірників, сторожів, прибиральників (удвічі).

Зайвими на ринку праці були також столяри (претендентів вдев’ятеро більше, ніж вакансій),  приймальники молочної продукції (43 вакансії для  340 претендентів), кравці (лише 5 вакансій для 125 безробітних, які мали таку професію).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі