Події

В Житомирській області працівник загинув, прокладаючи водогін на замовлення міськради

24 February 2012, 17:16

Під час будівництва каналізаційної мережі загинув робітник. У приватній компанії, де працював чоловік, це називають нещасним випадком. Тим часом свою перевірку проводить прокуратура, - повідомляють «Надзвичайні новини» на телеканалі  ICTV.

На Житомирщині загинув працівник підприємства, яке будує мережу водопостачання та водовідведення. Все сталося під час монтажних робіт. На чоловіка обвалилася земля.

«Були козирки мерзлі. Трактором землю добре не викопали і він поліз, спіткнувся і впав. І на нього земля обвалилася», - розповідає Олеся Остріцька, яка живе за 10 метрів від місця трагедії. Жінка каже, що бачила, як колеги одразу кинулись рятувати чоловіка, але розкопати землю швидко не встигли. Чоловіку було 32 роки.

На будівництво водогону та каналізації чиновники уклали угоду з приватною фірмою. З осені її працівники проклали понад півтора кілометри напірного колектору та встановили насосну станцію. Поки були морози, роботи припинилися, а з неділі все поновили.

Міський голова Анатолій Душко говорить, він був цілком задоволений підрядником, а загибель людини – це нещасний випадок і нічиєї вини в цьому немає.

«Роботи проводились на високому рівні. Вся прикрість в тому, що ще й випадковість така банальна, тому що, просто впавши в канаву, людина могла б, в гіршому випадку, зламати руку чи ногу. Чому смерть саме – абсолютно не зрозуміло. Тому ми тут усі зараз шоковані. Це величезна трагедія», - розповідає мер Баранівки Анатолій Душко.

Усі обставини та причини трагедії має з’ясувати прокуратура. Зараз там проводять перевірку, за результатами якої може і порушать кримінальну справу.

«Ми проводимо перевірку, нам необхідні висновки спеціалістів. Якщо будуть всі підстави для того, то однозначно буде порушена кримінальна справа по даному випадку, тому що загинула молода людина, 32 роки, при виконанні робіт, на робочому місці. Перевірка буде проведена серйозна і прийняті вже відповідні міри», - зазначає прокурор Баранівського району Дмитро Воронуха.

Управління держгірпромнагляду створило свою комісію, яка вивчатиме дотримання усіх вимог законодавства охорони праці, а тим часом розкопана траншея може загрожувати життю інших людей.

На місці трагедії побувала не одна служба, але котлован і досі ніхто не загородив. Земляні брили можуть обвалитися тут будь-якої миті і, не дай Боже, під ногами допитливого перехожого.

 

Житомир.info за матеріалами "Надзвичайних новин"
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі