Суспільство

Житомирські школярі взяли призові місця на національному конкурсі по енергозбереженню

28 February 2012, 17:02

Учні житомирської школи №30 взяли призові місця на національному конкурсі по енергозбереженню "Енергія середовища". В конкурсі брали участь сотні шкіл з усієї України.

Учень 11 класу Віталій Павлик здобув диплом першого ступеню у номінації "Роль радіаторного терморегулятора у зменшенні викидів вуглекислого газу". А спільна робота учнів Костянтина Шоробура та Михайла Негля, проект "Енергопостачання від відновлюваних джерел енергії "(сонячні ставки) - зайняв третє місце.

"Учні школи взяли участь у загальноукраїнському конкурсі "Енергія середовища". Наші учні пройшли відбірковий тур і були запрошені до національного етапу конкурсу. Це дуже добре, діти мали змогу показати себе, а крім того, здобули дуже хороші результати. Крім перших нагород, наші учні привезли близько 15 дипломів з цього конкурсу ", - каже директор школи №30, Тетяна Ничипорук.

Директор каже, що якби не депутат Житомирської міськради Юрій Самборський школярі могли б і не потрапити на конкурс. Він дав гроші на дорогу і все необхідне для участі.

До конкурсу учні готувалися кілька місяців, випробовуючи свої технології у реальних обставинах. Учасники конкурсу займаються у шкільному гуртку "Основи екологічних знань". Гурток існує всього кілька місяців, але учні вже неодноразово брали участь у подібних конкурсах.

"Ми готувалися до цього конкурсу кілька місяців. Робота, яка зайняла перше місце - терморегулятор. Ми порахували скільки можна було зекономити викидів вуглекислого газу, якщо встановити пристрій в нашій школі та у приватній квартирі. Інша робота, яка зайняла третє місце - сонячні ставки. За допомогою цієї розробки ми довели, що з наших ставків можна отримати сонячну енергію, тепло. Ми довели, що цю розробку можна використовувати і у нашій місцевості, хоча раніше говорили, що таку технологію використовують лише в Криму", - каже вчитель фізики, наставник переможців Анатолій Шубін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі