Місто

В Житомирі вимагають відмінити рішення про скасування 55 маршрутки

29 February 2012, 14:02

15 лютого 2012 року виконкомом міськради прийнято рішення «Про затвердження автобусної мережі». Вказаним рішенням затверджено нову мережу автобусних маршрутів та скасовано деякі маршрути.

Олексій Ясюнецький, член виконкому Житомирської міськради заявляє, що схеми руху маршруток змінено, не враховуючи думки жителів міста.

«Після доповіді начальника управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Костянтина Підпокровного, я задав йому питання:  чи була врахована громадська думка під час затвердження нової мережі автобусних маршрутів? У відповідь на поставлене питання мене запевнили, що схема нової мережі маршрутів  розроблялася декілька місяців і що всі побажання громадськості були враховані.

При цьому незрозуміло , яким чином враховувалася громадська думка при ухваленні рішення стосовно скасування 55-го. Вказаним маршрутом понад десять років користувалися житомиряни. Наразі створена ініціативна група, яка звертається до міської влади і до мене як до члена міськвиконкому з вимогою про скасування транспортних нововведень.

Також є незрозумілим доцільність скасування маршруту №9, який забезпечував сполучення вулиць Баранова, Промислової з центром міста та районом Богунія. Натомість будь-якої альтернативи вказаному маршруту владою не запропоновано.

Міська влада неодноразово декларувала свою турботу про ТТУ, наголошуючи на необхідності оптимізації автобусної мережі та недопущення дублювання маршрутів приватних перевізників з маршрутами руху тролейбусів і трамваїв.

А відтак, незрозумілим стає погодження схеми руху маршруту № 53 та 53-а, які повністю дублюють рух тролейбусних маршрутів.

Враховуючи викладене можна цілком логічно припустити, що у даному випадку наявне ігнорування з боку міської влади інтересів громадян та КП Трамвайно-тролейбусного управління. Натомість не важко помітити врахування інтересів окремих перевізників», - заявив Олексій Ясюнецький

На наступному засіданні виконавчого комітету житомирської міськради Олексій Ясюнецький планує внести проект рішення про зміну попереднього рішення в частині скасування маршрутів, зокрема щодо 55 маршруту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі