Події

В Житомирі охоронці рятували експонати в музеї космонавтики

29 February 2012, 15:00

Серед визначних місць, якими може пишатися Житомирщина, є музей космонавтики ім..С.П. Корольова, розташований в обласному центрі. В музеї налічується понад 10 тисяч експонатів, розмістити усі з них в приміщенні просто неможливо. Тож в експозиції представлені лише найцікавіші та найунікальніші.

Нинішні погодні умови, на жаль, призвели до негативних обставин. Цієї зими в музеї сталося декілька надзвичайних подій, пов’язаних з забезпеченням теплопостачання, - повідомляють в прес-службі УМВС України в Житомирській області.

«Пошкодження експонатів основного фонду несе велику відповідальність, тому ми намагаемось дуже ретельно зберігати основну колекцію, особливо ті експонати, які зараз виставлені в експозиції. Однак під час останньої аварії, прорвало трубу і гаряча вода хлинула в зал», - розповідає директор Житомирського музею космонавтики ім.. С.П. Корольова Ірина Дячук.

Першим виявив проблему працівник спецпідрозділу «Варта» управління держслужби охорони при УМВС Іван Березін, який одразу сповістив належні служби про аварію та організував роботу працівників музею по запобіганню негативним наслідкам.

Гаряча вода підходила до стаціонарних експонатів і її потрібно було будь що затримати, аби волога не пошкодила цінну колекцію. Завдяки своєчасному виявленню проблеми та злагодженості дій людей, унікальні експонати вдалось вберегти від пошкодження.

 

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі