Культура

Танцювальний колектив з Житомирської області здобув перемогу в міжнародному конкурсі

29 February 2012, 17:49

Наприкінці лютого в Києві на базі Центру культури і мистецтв МВС України відбувся третій Міжнародний вокально-хореографічний конкурс «PREMIER-2012».

Своє хореографічне та співоче мистецтво у декількох вікових номінаціях продемонструвати юні артисти із Києва, Одеси, Чернігова, Івано-Франківська, Дніпропетровська, Сум, Кривого Рогу, Чернігова, Вінниці. Приїхали на конкурс також талановиті артисти з Білорусі, Росії та Китаю.

Честь Житомирщини у номінації «Народний танець» захищали вихованці дитячого ансамблю танцю «Малуша» Малинської дитячої школи мистецтв (художній керівник Леся Кравченко). У молодшій віковій категорії (8-10 років) за російський народний танець «Матрьошечки» юні малинські танцюристи здобули перше місце. Український жартівливий танець «Варенички», який танцювали вихованці ансамблю старшої вікової групи (10-14 років), посів третє місце.

Колектив нагороджений Дипломами переможців та призерів конкурсу, а його керівник – Дипломом «за високий рівень професійної підготовки учнів до третього Міжнародного конкурсу».  

Дитячий танцювальний ансамбль «Малуша» отримав після виступу запрошення для участі в хореографічних конкурсах у Києві від Асоціації народного танцю та столичного благодійного фонду «Соняшник».

Наразі діти почали підготовку до участі в обласних хореографічних конкурсах «У ритмі танцю» та «Великодні дзвони», котрі відбудуться навесні 2012 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі