Місто

Паводок Житомиру не загрожує, але водоканал приготувався

1 March 2012, 15:50

Весняна повінь цього року має свої особливості. Лютневі заметілі утворили значний запас снігу, який дозволить, як сподіваються працівники водоканалу, поповнити при таненні рівень води у водосховищах «Відсічне» та «Дениші» до необхідного. Остання декада лютого із його значним потеплінням дозволяє говорити, що сподівання ці не є марними. За цей період рівень води уже піднявся на 0, 7 м, - повідомляють у прес-службі КП «Житомирводоканал».

За оцінками фахівців, Житомиру не загрожують високі чи катастрофічні паводки. Але при цьому можливі низькі (малі) повені, які зазвичай спостерігаються на рівнинних річках, які як правило, не порушують ритму життя населення.

Більш точний прогноз можна буде скласти після 5 березня, коли Український Гідрометеорологічний центр МНС надасть детальну інформацію про проходження потепління у березні.

За повідомленнями Гідрометцентру України в найближчий період активного наростання снігового покриву в Україні не буде, тож суттєвої зміни ситуації на Тетереві та його притоках не очікується.

Однак ці обставини не дозволяють зменшувати обсяг робіт і ступінь відповідальності, який зазвичай присутні при організації діяльності КП «Житомирводоканал» по пропуску льодоходу, весняної повені та дощових паводків. В режимі цілодобового чергування працюють аварійні бригади підприємства, кількість яких на період весняної повені збільшено. До пропуску паводку підготовлено усі 25 насосних станцій міста; надійний захист забезпечують гідротехнічні споруди, запірне господарство водоканалу, огляд і перевірку яких  було здійснено протягом лютого місяця. Створено також аварійний запас  паливно-мастильних та будівельних матеріалів.

Житомиряни можуть бути впевнені – весняна повінь  не змінить ритму життя міста і режиму подачі води городянам, - запевняють у водоканалі.

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі