Спорт

Викриття: Житомирський футбол руйнує функціонер ПФЛ

1 March 2012, 17:09

«Ініціатором всього негативного, що відбувається в Житомирській футбольної громаді, є Мілетій Бальчос. Він очолює ПФЛ (професійну футбольну лігу), яка є таким же колективним членом Федерації футболу України, як і Житомирська обласна федерація футболу. «Хрещений батько» Бальчос призначав Опанащук, потім Чернявського, потім знову Опанащук. Крім того, Бальчос користується авторитетом у житомирських чиновників», - це слова члена виконкому ЖОФФ Володимира Зорніка.

У березні минулого року голова ПФЛ України Мілетій Бальчос неоднозначно висловлювався на підтримку Юрія Опанащука та критикував житомирський футбол.

Рік потому Бальчос знову атакує житомирський футбол у засобах масової інформації і не тільки. Наприклад, газета «Український футбол», в якій президент ПФЛ в черговий раз виступає проти Олександра Коцюбко.

Голова Житомирської обласної федерації футболу Олександр Коцюбко прокоментував інтерв’ю в газеті «Український футбол».

«Інтерв’ю Бальчоса ще раз підтверджують слова Зорніка. Бальчос є одним із козачків, які поетапно розвалюють житомирський футбол. Житомирська обласна федерація футболу живе за регламентами ЖОФФ і ФФУ, на відміну від федерації Опанащука і його прибічників. Про це вони заявили на конференції від 15 березня, коли призначили головою Опанащука. «Ми не визнаємо ФФУ», – сказано на конференції. Футбольній Житомирщині було достатньо цих слів, аби зрозуміти, ким є насправді Бальчос, Опанащук і їхні однодумці. Крім цього, пан Бальчос у своєму ж інтерв’ю просить Житомирську облдержадміністрацію знову діяти не по закону. Його цитата: «Я розцінюю такі дії як неповагу на адресу Житомирської облдержадміністрації, яка є єдиною організацією, що має право наділяти повноваженнями щодо розвитку футболу обласну федерацію». Річ у тім, що ЖОФФ – громадська організація, у справи якої чиновники не мають права втручатись. Цікаво, чому Бальчос хоче підвести «під кримінал» облдержадміністрацію?

З приводу виконкому ФФУ питання щодо моєї присутності, правда, підіймалось. Григорій Суркіс пояснив, що документи щодо легітимності його федерації підтверджені юристами ФФУ за три місяці до призначення Опанащука, а Коцюбко є законним головою ЖОФФ. Після цього обговорення було припинене.

Юрій Опанащук повинен з’явитись на судове засідання, його федерація повинна надати документи судові, а ми, у свою чергу, повинні провести достойний Чемпіонат і Кубок області. Варто зрозуміти і Бальчосу, і Опанащуку, і команді з чиновників, що своїми діяннями вони не принесуть користі для футбольної Житомирщини.

У Житомирі немає професійної футбольної команди, чому президент ПФЛ лізе в діяльність Житомирщини вже другий рік, незрозуміло. Адже своїми словами він лише розпалює війну. Ми можемо тільки здогадуватись, які особисті цілі він  переслідує. Опанащук із Чернявським не зуміли відновити футбол в області, створити професійну футбольну команду, проте їм вдалось його розвалити. Саме таку рушійну політику і підтримує Бальчос.

Це інтерв’ю говорить лише про агресію до футбольної Житомирщини і до ФФУ з боку пана Бальчоса. Свого часу, Суркіс Григорій Михайлович сказав: «Не навреди». Бальчосу потрібно навчитись жити за цим принципом.

Більше нічого казати людині, яка другий рік продовжує руйнувати футбол Житомирщини і виступає проти федерації футболу України», – прокоментував голова ЖОФФ Олександр Коцюбко.

Прес-служба ЖОФФ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі