Суспільство

Координатор Жіночого руху «Фронту Змін» на Житомирщині Наталя Боровська закликала жінок об’єднати зусилля задля вирішення проблем громади

1 March 2012, 17:59

За ініціативи депутата Житомирської міської ради від фракції «Фронт Змін», координатора Жіночого руху партії на Житомирщині, голови громадської організації «Я- мама!» Наталі Боровської у Житомирі відбувся круглий стіл «Жіночі громадські ініціативи». До участі в дискусії були запрошені жінки міста, котрі є активними у громадському та суспільному житті.

«Жінки складають понад 50% населення планети, та все ж вони недостатньо представлені як виборці, обрані посадовці, громадські та політичні лідери. Демократія не може по-справжньому слугувати інтересам громади, якщо половина громадян недостатньо представлена там, де вирішуються життєво важливі питання. Необхідно об’єднати соціально-активних жінок заради конкретного та невідкладного вирішення тих питань та проблем, якими вони переймаються, використовуючи ті важелі впливу, які надані державою депутату місцевої ради», - говорить про мотиви та мету зібрання Наталя Боровська.

За переконанням депутата міськради, «жінки  мислять та живуть по-іншому, ніж чоловіки. Чоловіки не можуть повноцінно захищати жіночі інтереси у суспільстві, тому що ми – різні; ми різні але ми доповнюємо один одного».

«Кожен член суспільства має право впливати на нього. Не так багато тих, хто справді користується цією можливістю. А ті, хто користуються,  нажаль, не мають справжньої сили конструктивно змінити стан речей в місті, в державі. Саме такими правами наділені депутати. Моє бачення: кожен громадянин нашого міста повинен мати можливість ініціювати рішення для блага міста і контролювати його виконання. Депутатство є інструмент, за допомогою якого такі ініціативи можуть бути реалізовані. Саме тому запрошую об’єднатися активних жінок нашого міста для вирішення проблем громади», - наголосила координатор круглого столу та запропонувала створити в місті Жіночу громадську ініціативу, головна мета якої - громадський контроль за виконанням місцевих, державних програм та ініціювання своїх пропозицій вирішення нагальних проблем.

«Створення Жіночої громадської ініціативи дозволить принести свої ідеї на громадське обговорення всім бажаючим. Механізм реалізації достатньо дієвий: від ідеї до громадського обговорення та до  проекту рішення на сесію Житомирської міської ради», - пояснила принцип діяльності Наталя Боровська.

За підсумками обговорених в ході дискусії питань, учасниці круглого столу вирішили, за пропозиціями Ірини Венгловської директорки МБФ «Місія в Україну» ініціювати поновлення в місті функціонування державних дитячих клубів реабілітації для діток з інвалідністю, а при формуванні міського бюджету передбачити фінансування на придбання засобів реабілітації для дітей з інвалідністю. Також, створити при абортаріях обов’язкову безкоштовну психологічну консультацію для жінок, що планують зробити аборт.

За ініціативою голови обласної  літературно-мистецької студії ім. М. Клименка Світлани Гресь - провести аналіз на мораль книжок, що є в бібліотеках міста та в шкільних програмах, з метою обмеження негативного впливу на психіку дитини. За пропозицією заступника голови Житомирської міської організації захисту тварин Тетяни Бондаренко - розглянути можливість реалізації в місті комплексу дій щодо вирішення проблеми безпритульних тварин. Зокрема, реєстрації домашніх та безпритульних тварин, створення бази даних; пропаганди стерилізації тварин серед власників тварин; створення притулку, з метою «влаштувати в добрі руки»; запровадження системи зборів і пільг.

Прес-служба Житоирської обласної парторганізації "Фронт Змін".

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі