Культура

Кращі роботи конкурсу «Житомир: новий погляд в історію» стануть подарунковими листівками

3 March 2012, 15:22

2 березня в Будинку урочистих подій в Житомирі привітали переможців конкурсу художніх та  фоторобіт «Житомир: новий погляд в історію». На виставці представлені кращі роботи, які  були  відібрані організаторами з понад 150-ти робіт, що надійшли на конкурс.

Нагородження відбувалось у невимушеній, творчій атмосфері під виступи житомирських співаків та музикантів.
Відкрив нагородження переможців конкурсу мер Житомира Володимир Дебой. Дипломами від мера були нагороджені Світлана Дворак за фото «У кожного своя дорога», Гузенко Софія - художня робота «Старе місто» та 9-річна Дарина Куліковська за роботу «Відлуння минулого».

Директор гарнізонного будинку офіцерів Лариса Вовкогон висловила вдячність всім учасникам конкурсу та подякувала від імені присутніх Олені Гузенко, керівнику художньої студії «АРТ-село», адже роботи студійців складають переважну частину виставки.
Приз глядацьких симпатій конкурсу «Житомир: новий погляд в історію» одержала Поліщук Арина-Марія, 7 років, за роботу «Колишнє гімназії № 3».

Серед художніх робіт у віковий категорії до 10 років 1 місце поділили Нечай Маша «Міст через річку Тетерів» та Штільгойз Олександр «На Замковій горі», 2 місце дісталося Куліковській Дарині «Відлуння з минулого», 3 місце посіла робота Васьковської Олени «Літній вечір».

У віковій категорії від 11 до 18 років: 1 місце – Гузенко Софія «Старе місто», 2 місце – Коцюбинська Юлія «Зародження історії на берегах Тетерева», 3 місце поділили Увіна Надя «Житомирська леді» та Тимощук Поліна «Кімната Ріхтера».

У віковий категорії понад 19 років: 1 місце – Швець Ольга, «Велосипед. Вид з Подільськоії церкви», 2 місце – Дімендштейн Світлана, «Спокій», 3 місце – Павлінчук Тетяна, «Ретро-Волинь: Ми з тобою у ХІХ ст.».

Серед фоторобіт 1 місце не присуджено, 2 місце – Дворак Світлана, «Через призму століть», 3 місце – Курта Юрій, «Стара електростанція».

Спеціальним  призом (поза конкурсом) відзначено  Комарчука Володимира («Жнива») за відображення життєствердних ідеалів сьогодення.

Завершуючи захід, начальник міського управління культури Лариса Харчук відзначила, що сьогоднішня виставка особлива, адже усі представлені роботи поєднує одне спільне – «Житомир», та запросила всіх бажаючих до перегляду експозиції виставки, яка буде тут розміщена до 14 березня.

Кращі роботи конкурсу увійшли до комплекту художніх листівок, який стане гарним подарунком для гостей та жителів Житомира.

Фото Володимира Вовкогона

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі