Суспільство

Для отримання закордонного паспорту у Житомирі необхідно три документи. Ціна паспорту 407 грн.

5 March 2012, 16:45

Послуги по виготовленню та оформленню документів для отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон надають місцеві вузли Державної інформаційної системи, які функціонують при ВГІРФО УМВС України в Житомирській області у чотирьох районах області: Бердичівському, Коростенському, Коростишівському, Новоград-Волинському.

Про це повідомляє ВГІРФО УМВС України в Житомирській області

У Житомирі можна звернутись до відділення ВГІРФО Корольовського або Богунського райвідділів міліції або ж безпосередньо до ВГІРФО УМВС, що знаходиться за адресою м.Житомир, вул. Пушкінська, 44.

Для отримання такого паспорту громадянам необхідно надати до підрозділу служби громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб наступні документи:

- паспорт громадянина України;

- копію виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, крім осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття ідентифікаційного номера та офіційно повідомляють про це відповідні державні органи;

- особи віком від 18 до 25 років, які підлягають призову на строкову військову службу, разом із заявою про оформлення паспорта подають довідку відповідного військового комісаріату щодо можливості виїзду з України.

Подання інших документів законодавством не передбачено.

За видачу закордонного паспорта громадянами сплачується державне мито у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170 грн. За дострокове (до десяти робочих днів) оформлення ставка державного мита збільшуються на 100 відсотків і становить 340 грн. Сума платежу передбачена Декретом Кабінету Міністрів України «Про державне мито».

Вартість бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон визначена Постановою Кабінету Міністрів України від 28.01.2009 № 65 і становить 150 грн.

Послуги відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. № 1098 складають 87,15 грн.

В сумі вартість отримання паспорту складає 407,15 грн.

Також відповідно до законодавства територіальними органами та підрозділами паспортної служби здійснюється перевірка наявності чи відсутності обставин, що обмежують право виїзду громадянина за кордон.

Крім того, інваліди загальних захворювань І-ІІ групи, інваліди Великої Вітчизняної війни І-ІІ групи, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС І-ІІ категорії та громадяни, що проживають у зоні відселення ІІІ-ІV категорії, звільняються від сплати державного мита незалежно від терміну оформлення. Учасники бойових дій оплачують 50% платежу.

Закордонний паспорт оформлюється в термін до 30 діб та до 10 робочих днів при достроковому оформленні.

У разі виникнення додаткових запитань або затягування оформлення та видачі паспортних документів Ви можете звернутися до Відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС України в Житомирській області, що розташований за адресою: м. Житомир, вул. Пушкінська, 44. Прийомні дні: вівторок, середа, п’ятниця з 9 до 18 години, четвер з 9 до 10 години, субота з 9 до 12. Контактний тел. (0412) 40-75-14.

Враховуючи значне навантаження по кількості населення, що обслуговується в одного працівника служби громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС (в середньому близько 73 тис. жителів області) послуги населенню з питань паспортної роботи надають також працівники Житомирської філії ДП МВС «Інформ-Ресурси», яке функціонує на підставі Статуту Державного підприємства МВС України «Інформ-Ресурси» та надає представницькі послуги згідно з тарифами, затвердженими директором ДП МВС України «Інформ-Ресурси», які є добровільними, а саме:

- 116,30 грн. – консультація (26,30 грн.) та підготовка пакету документів з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон (70,00 грн.)

- 20 грн. – здійснення представницьких функцій по прискореному оформленню перевірки за обліками обласного адресно-довідкового сектору ВГІРФО УМВС/

Водночас під час оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон працівники Житомирської філії ДП МВС «Інформ-Ресурси» надають громадянам послуги з добровільного страхування на підставі договорів, укладених з філіями страхових компаній, розташованих на території області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі