Події

В Житомирській області через пожежу в підвалі почав руйнуватися багатоквартирний будинок

5 March 2012, 17:39

В Новограді-Волинському через невеличку пожежу у підвалі постраждав багатоквартирний будинок. Через високу температуру прогнулися плити перекриття і в квартирах стали руйнуватися стіни. Люди готуються до відселення, - повідомляють журналісти «Надзвичайних новин» на телеканалі ICTV.

На Житомирщині загорівся підвал чотирьох поверхового будинку. Жертв немає, але через високу температуру потріскалися плити перекриття і тепер у двох квартирах на першому поверсі падають стіни.

Через пожежу в підвалі найбільше постраждали 2 квартири на першому поверсі. Саме під ними почали руйнуватися плини перекриття в підвалі.

Анна з сім’єю живе в одній з квартир біля підвалу, каже, що по стінах в усій квартирі пішли тріщини і підлога просіла.

Жінка розповідає, що боїться тепер буди з двома малолітніми дітьми вдома. Вона вже написала заяву до міської ради, щоб там з’ясували, чи придатний будинок для проживання.

У сусідній квартирі живе пенсіонерка, але вона нікого до себе не впускає. Сусіди кажуть, що після пожежі бачили, що у помешканні бабці теж сильно потріскались стіни.

«Внаслідок дії високої температури відколюється бетон від арматури плит перекриття», - розповідає начальник Новоград-Волинського райвідділу МНС Олег Рафальський.

Чому загорівся підвал – висновків поки що немає. Спеціалісти розглядають три версії: необережне поводження з вогнем, замикання проводки і, головне, захаращеність підвалу та вільний доступ до нього.

Тільки після того, коли будуть готові усі висновки, буде проведено експертизу будинку і врешті вирішено, чи треба відселяти людей та робити капітальний ремонт.

«Зараз поки що казати, що цей будинок підлягає капітальному ремонту, немає підстав», - повідомляє начальник відділу надзвичайних ситуацій та екології Новоград-Волинської міськради Олександр Мельник.

В цьому будинку живе 32 сім’ї, людям порадили навести лад у підвалі, щоб пожежа не повторилася.

Житомир.info за материалами «Надзвичайних новин»
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі