Суспільство

Розвиток мережі – основа якості «Київстар»: у Києві житомирські журналісти дізнались про досягнення в 2011 році та підготовку мережі до Евро-2012

6 March 2012, 13:34

2 березня журналістів з з 4-х областей Центрального регіону запросили на традиційний прес-клуб «067» з фахівцями технічної дирекції «Київстар».

Сьогодні «Київстар» є найбільшим оператором мобільного зв’язку в Україні, - йому надають перевагу близько25 млн. українців. Таку значну кількість абонентів якісним зв’язком забезпечує 14 тисяч базових станцій оператора. В 2012-му році компанія «Київстар» очікує подальше зростання голосового та Інтернет мобільного трафіку. Досвід роботи останніх років оператора засвідчує значні зростання споживання послуг в мережі «Київстар». Тому компанія і надалі буде продовжувати масштабне оновлення мережі.

Зокрема у 2011 році мережа компанії поповнилась 1300 новими базовими станціями. Крім того, саме у 2011 році до мережі  «Київстар» було інтегровано понад 500 базових станцій мережі «Білайн Україна».

«Показник успішних викликів з високою якістю передачі голосу в мережі «Київстар» сягнув 99,13% (аналогічний світовий показник - лише 98%), а ймовірність обриву розмови в мережі компанії сьогодні лише 0,7% (середньосвітовий показник - 1,19%). Крім того, в період новорічних свят ми зафіксували своєрідний рекорд - в мережі «Київстар» пролунало понад 900 млн. дзвінків. Кількість відправлених SMS склала близько 180 млн. та MMS – понад 1,5 млн.», - зазначив заступник технічного директора  компанії «Київстар» Сергій Климов.

Щодо планів на 2012 рік, Сергій Климов повідомив, що компанія буде продовжувати масштабне оновлення мережі та втілюватиме інноваційні проекти, спрямовані на підвищення якості обслуговування абонентів у відповідності з сучасними тенденціями розвитку на ринку послуг мобільного зв’язку.

На прес-клубі «067» особлива увага була приділена заходам компанії «Київстар» в рамках підготовки до Евро-2012.
Зокрема, компанією «Київстар» додатково встановлено 40 базових станцій на ключових трасах проведення футбольного чемпіонату, близько 200 таких станцій з’явилося в готельних комплексах, бізнесових та торгівельних центрах, в місцях масового скупчення людей.

Особливої уваги заслуговує робота «Київстар» в напрямку забезпечення якісним мобільним зв’язком стадіонів, на яких проводитимуться матчі ЕВРО-2012. Десятки тисяч людей на стадіонах одночасно - спілкування по телефону, відправка фото та відео – все це може стати значним навантаженням для будь-якої мережі. Але оператор «Київстар» завчасно підготувався до Чемпіонату, аби його абоненти не зазнали жодних незручностей.

«Мушу зазначити, що масові заходи – це завжди випробування для мобільної мережі. Для того, щоб забезпечити високу якість зв’язку та безперебійну передачу даних, ми впроваджуємо систему in-door покриття. Завдяки якій вдається створити мережу, що забезпечує високу щільність покриття. На двох стадіонах – у Донецьку та в Києві уже функціонує дана система, планується встановлення спеціального обладнання і на львівському стадіоні», - розповів Сергій Климов.

До слова - система in-doorдає дозволяє мінімізувати вірогідність розриву зв’язку під час проведення масових заходів та забезпечить зв’язком прилеглу до стадіону територію. У світі такими системами обладнано 8 стадіонів, які приймали попередній чемпіонат з футболу Евро-2008. Також in-door покриттям оснащені Олімпійський стадіон в Берліні та новий Уімблдонський стадіон. Ну і тепер ми можемо пишатися таким досягненням вітчизняного телеком-ринку.


 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі