Суспільство

Житомирський губернатор Рижук привітав свою дружину Людмилу з 8 Березня на офіційному заході

7 March 2012, 10:55

«Керівники області привітали кращих жінок Житомирщини» - таку назву має повідомлення управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації про захід за участю губернатора Сергія Рижука та голови облради Йосипа Запаловського.

«Свято весни, жіночності, любові відбулося 6 березня в обласній державній адміністрації. У переддень чудового жіночого свята керівники області сердечно вітали матерів-героїнь, жінок, удостоєних державних нагород, жінок-депутатів, представниць різних галузей господарства, матерів та вдів воїнів-інтернаціоналістів», - йдеться у повідомленні на офіційному сайті облдержадміністрації.

Сергій Рижук повідомив, що на території Житомирської області проживає 10 тисяч багатодітних сімей, в яких виховується понад 34 тисячі дітей. Почесного звання України «Мати – героїня» удостоєно 6388 матерів. Йосип Запаловський розказав, що з 11 тисяч депутатів різних рівнів 52% складають представниці прекрасної статі, жінки також очолюють третину всіх сільських і селищних рад Житомирщини.

Гарні слова звучали на адресу жінок-матерів. Серед них Катерина Ковальчук з Лугинського району, яка виховала 5 дітей, троє з яких –військовослужбовці та двоє – працівники органів внутрішніх справ; Тетяна Щавинська — тренер-викладач Баранівської спортивної школи, кандидат у майстри спорту України з дзюдо, проживає в селі Мар’янівка та виховує чотирьох дітей, двоє з яких – прийомні; Ніна Данильченко (Негерей) з Коростишівського району – мати-героїня, знана активістка комсомольського руху на Житомирщині; Олена Кузубяк з м. Новоград-Волинського, яка разом із чоловіком виховує трьох прийомних дітей та рідного сина.

На святі вітали жінок – керівників органів влади, органів місцевого самоврядування та громадських діячок, слова вдячності були адресовані жінкам, яким небайдужа чужа доля, які повною мірою наділені милосердям і добротою. Серед них віце-президент обласного клубу ділових жінок, ініціатор проведення благодійних заходів до Дня святого Миколая, Дня Матері, Дня захисту дітей, обласної акції «В ім’я життя» для онкохворих дітей Людмила Рижук (дружина губернатора – ред.); головний лікар будинку дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишились без батьківського піклування, заслужений лікар України Світлана Урсуленко; головний акушер-геніколог управління охорони здоров\'я облдержадміністрації Валентина Донець; заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Гербачевського Валентина Олійник.

Кожна жінка, окрім ніжного букетика тюльпанів, отримала подарункове інформаційно-художнє видання «Жінка Житомирщини ХХІ століття». Гарний настрій створили виступи молодих і вже відомих митців, а також вихованців дитячого садочка № 49 м. Житомира. Насамкінець керівники області вручили багатодітним матерям державні нагороди України «Мати-героїня», а активним учасницям розбудови Житомирщини – почесні грамоти облдержадміністрації і обласної ради. 

Дружина губернатора Людмила Рижук

Фото Катерини Тарановської

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі