Події

В Житомирській області найбільш небезпечною є лісова галузь: за рік 3 загиблих та 16 травмовано

13 March 2012, 15:30

У 2011 році на підприємствах лісового господарства Житомирської області травмувалося 16 осіб, із яких 3 – смертельно.

Державними інспекторами Держгірпромнагляду виявлено 600 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки на підприємствах зазначеної галузі. У зв’язку із виявленням порушень, що створюють загрозу життю і здоров`ю працівників, територіальним управлінням видано 22 розпорядження про заборону виконання робіт, або експлуатацію машин, механізмів, обладнання та устаткування. За допущені порушення 74 працівника, в тому числі 19 керівників, притягнуто до адміністративної відповідальності із накладанням штрафу.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі ТУ Держгірпромнагляду в Житомирській області.

У зв`язку із зростанням кількості випадків травматизму на підприємствах лісового господарства 6 березня в територіальному управлінні Держгірпромнагляду в Житомирській області відбулася міжвідомча нарада з питань дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах лісової галузі.

В нараді прийняли участь керівники органів прокуратури, правоохоронних органів, управлінь та державних підприємств лісового господарства та територіального управління Держгірпромнагляду у Житомирській області

Було зазначено, що лісова галузь – одна із найбільш травмонебезпечних галузей області. Основною причиною виробничого травматизму залишається людський фактор, тож основна відповідальність за збереження життя та здоров’я працівників лежить на керівниках підприємств цієї галузі.

Під час наради було надано аналіз основних і найбільш поширених порушень на підприємствах лісової галузі області та розроблені заходи, які посилять контроль за діяльністю цих підприємств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі