Спорт

Гравець збірної України з футзалу хоче створити в Житомирі дитячу школу, а мер його «футболить»

13 March 2012, 17:31

Гравець пітерського «Політеху» та збірної України з футзалу, екс-гравець житомирського «Контингенту», Михайло Романов готовий повернутись в Житомир, аби створити тут свою дитячу футзальну школу і відродити колишню славу вищолігового «Контингенту». Але для цього потрібне розуміння і підтримка місцевої влади. Якби міський голова пішов назустріч відомомому футзалісту, все це могло б бути ще минулого 2011 року. Про це повідомляє Footballzt.com

«Я б із задоволенням приїхав в Житомир аби створити тут свою дитячу футзальну школу і тренуваи дітей. І, звісно, грати у футзал. Більш того, є багато талановитих футзалістів рівня української екстра-ліги чи навіть російської прем\'єр-ліги, які готові приїхати зі мною і грати в «Контингенті». Воротар збірної Узбекистану хотів грати в Житомирі. Але зараз команди просто немає, немає ніякої підтримки міської влади», - каже Романов.

Переговори з владою про відновлення СК «Контингент» і створення дитячої футзальної школи Михайло Романов веде вже декілька років, але поки - безрезультатно.

Останній рік Михайло Романов бував в Житомирі, мабуть, кожні два тижні. Разом з Олександром Шнайдером він вів перемовини із представниками бізнесу, влади і спорту, домовлявся. Багато людей були зацікавлені в проекті і готові були допомагати. Але всі ставили практично одну і ту саму умову - якщо вони побачать, що керівництво міста, особисто мер, зацікавлений у розвитку спорту, відродженні професійної команди, вони теж готові долучитись

«Нам хотіли допомагати. Не обов\'язково фінансово. Хтось міг забезпечити екіпіровкою, харчуванням, надати транспорт для виїздів команди. Але всі хотіли не просто щось вкладати, а бачити, що в цьому зацікавлене місто. Нам казали - ми будемо допомагати, але давайте спочатку зберемось в міськраді, обговоримо умови співпраці. А тоді підпишемо договір і будемо працювати», - розповідає Романов.

Михайло Романов неодноразово зустрічався із заступником мера Бочковським, із начальником управління сім\'ї, молоді і спорту міськради Сарно. Вони, ніби, і були зацікавлені, обіцяли всіляко сприяти. Але зустрітись з мером так і не вдалось.

«Я всю свою відпустку в тому році провів тут, в Житомирі. Ми спочатку думали поїхати з усією сім\'єю відпочити кудись. Але я хотів зустрітись з мером і, нарешті, вирішити всі питання. Мені навіть вдалось поспілкуватись з мером по телефону і він запевнив , що зустріч відбудеться. Але цими обіцянками все і закінчилось», - жаліється футзаліст.

Остання телефонна розмова Михайла Романова з мером закінчилась дуже банально - мер сказав, що на два тижні їде у відрядження. Зустріч буде, але десь пізніше, коли він повернеться. Але тоді на вулиці був вже початок липня, стартував новий футзальний сезон і тягнути було просто нікуди.

«Ми не могли далі чекати. На початку липня усім вже потрібно було визначатись з командою і підписувати контракти. І як би я не хотів грати в Житомирі, в мене так само є дружина, сім\'я, і я не хочу підставляти їх під удар. Потрібно було або підписувати новий контракт, інакше я залишився би без клубу і без роботи. Я поїхав в Санкт-Петербург», - каже Романов.

Але здаватись Михайло Романов не збирається, в 2012 році далі буде добиватись свого. Каже, звик доводити розпочату справу до кінця. Але все буде залежати від того, як в цьому році поведе себе місцева влада.

«Мені пропонували підписати значно вигідніший контракт на три роки в Санкт-Петербурзі. Але я спеціально підписав лише на рік, щоб мати можливість навесні-влітку спробувати все ж організувати дитячу школу в Житомирі. Зараз буде трохи важче, звісно. Минулого року, коли потрібно була моя присутність, я спокійно приїздив зі Львова. Бував в Житомирі разів 25. Тепер це трохи далі і накладніше. Але якщо потрібно - я готовий приїхати», - переконує Романов.

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі