Влада

Під тиском \"Фронту Змін\" Житомирська облрада зняла з розгляду рішення, що узаконювало привласнення землі

20 March 2012, 09:44

У понеділок, 19 березня, за наполяганням фракції "Фронт Змін" у Житомирській обласній раді знято з порядку денного проект рішення про надання в оренду нерозподілених земельних ділянок, яким провладна більшість намагалася узаконити схему позбавлення українців землі.

"Під тиском депутатів від "Фронту Змін" розробники цього злочинного документу відступили. Проект рішення на розгляд сесії 22 березня виноситись не буде", - наголосив голова Житомирської організації "Фронту Змін" Геннадій Зубко.

Наразі профільною комісією Житомирської обласної ради ухвалено рішення до наступної сесії підготувати звернення до Верховної Ради України з вимогою врегулювати всі спірні питання земельного законодавства.

"Урегулювання всіх земельних питань на найвищому законодавчому рівні це найкращий вихід із ситуації. Саме Верховна Рада повинна якнайшвидше усунути всі прогалини у земельному законодавстві, аби через них не виникало жодних зловживань", - наголосив Геннадій Зубко.

Він підкреслив, що <<Фронт Змін>> триматиме питання на постійному контролі до повного його вирішення.

Нагадаємо, проекту рішення "Про затвердження Тимчасового положення про надання в оренду нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок власників земельних часток (паїв) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, особистого селянського господарства, що входять до складу спадщини, яка може бути визнана відумерлою, та передачу її в комунальну власність територіальної громади" було внесено до порядку денного чергової сесії Житомирської обласної ради 22 березня за наполяганням провладних депутатів.

Положенням зокрема, передбачалося, що нерозподіленими земельними ділянками буде розпоряджатися призначений управитель. Він матиме право передавати земельні ділянки в оренду на невизначений термін і за умовами <<на власний розсуд>>. На момент вступу в права власності законного власника-спадкоємця, власник змушений буде повернути кошти за управління ділянкою, при чому суми чітко не прописані й визначатимуться самим управителем. Люди масово відмовлялися б від своєї землі, адже не мали б змоги заплатити управителю.

Це рішення, заявив "Фронт Змін", було спробою "протягнути" через облради положення, яким громадян України зможуть позбавити землі, використовуючи прогалини в законодавстві. Ухвалення згаданого рішення несло загрозу для всіх мешканців Житомирщини, адже після вступу в дію

Тимчасового положення будь-кого із власників ділянки можна було б позбавити землі.

Прес-служба обласної організації політичної партії "Фронт Змін"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі