Культура

Варшавський музей привіз у Житомир виставку, присвячену Адаму Міцкевичу

20 March 2012, 12:18

У Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбулось відкриття виставки, присвяченої життю та творчості польського поета та діяча суспільно-визвольного руху Адама Міцкевича. Вона триватиме 10 днів, з 16 по 26 березня, на другому поверсі центрального корпусу вузу.

Організаторами виставки виступили: ЖДУ, Генеральне консульство Республіки Польща у м. Вінниця та Житомирська обласна Спілки поляків України. Автором-розробником виставки є Музей Адама Міцкевича у Варшаві.

Відкрив виставку ректор ЖДУ ім. І.Франка Петро Саух. Під час виступу він зазначив, що сьогодні людство живе більш практичними речами, прагматизм проник у всю нашу діяльність. Роботи ж Адама Міцкевича можуть бути підґрунтям для написання курсових, дипломних та магістерських робіт. З привітальним словом виступили Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек та голова Житомирської обласної Спілки поляків України Вікторія Лясковська-Щур.

Після урочистого відкриття виставки ректор університету Петро Саух і Генеральний консул РП Кшиштоф Свідерек ознайомились із представленими роботами.

Виставку вже побачила Європа, а тепер її можуть побачити всі бажаючі житомиряни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі