Події

В Житомирській області мати віддала 4 дітей бабусі, а «дитячі» гроші пропиває

20 March 2012, 17:54

В Чуднівському районі Житомирської області мати покинула своїх чотирьох неповнолітніх дітей на 74-річну бабусю, а сама днями пиячить за кошти, які виплачує держава на утримання малечі.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі МВС України в Житомирській області.

17 березня 36-річну жительку с.Дриглова Чуднівського району працівники міліції доставили до районного відділку після отримання скарги на неї власної матері.

Літня жінка вимушена була вкотре звернутися до правоохоронців, аби втихомирити свою доньку, яка разом з чотирма неповнолітніми дітьми проживає в оселі 74-річної матері. Бабуся Марія Степанівна розповіла працівникам міліції, що того дня донька, ледь тримаючись на ногах від хмелю, увійшла до хати після кількаденної відсутності. Щойно вона переступила поріг будинку, як накинулася на матір з образливими словами та докорами. На ґвалт і крики позбігалися діти, але і їм не вдалося втихомирити свою матусю, що звинувачувала бабусю у всіх смертних гріхах. Більше того, п’яна донька навіть спромоглася замахнутися на стареньку. А коли та зателефонувала до міліції, забралася й пішла шукати селом випивки.

У жінки є четверо дітей: троє дівчат, найстаршій з яких 14 років, та хлопчик, якому ще не виповнилося 6 років. Діти фактично кинуті на руки старенькій бабусі.

Горе-матір працівники міліції виявили в оселі одного з односельчан, куди жінка час від часу заглядає, аби перехилити чарку оковитої. За словами господаря, вона завжди сама приносить пляшку горілки, яку купує у місцевому магазині. За які кошти, це її товаришам по чарці не цікаво. Однак, за свідченням старенької матері, її донька щоразу їздить до Чуднова отримувати гроші на утримання неповнолітніх дітей, проте, додому кошти не потрапляють. Сама жінка після чергової «получки» з’являється вдома через декілька днів, щоб затіяти чергову сварку.

На час перебування у райвідділі міліції мати чотирьох неповнолітніх дітей явно перебувала у нетверезому стані, а тому на запитання правоохоронців відповідала нісенітницями. Важко матері було й пригадати, скільки років її дітям, проте жінка намагалася переконати, що тільки вона наглядає за ними та й взагалі є неабиякою господаркою.
Як виявилося, для затриманої жінки розмови з правоохоронцями вже давно не в дивину. За неналежне виконання батьківських обов’язків жінка вже притягувалася до адміністративної відповідальності. Поки відносно неї правоохоронці складали нові протоколи та заразом намагалися її надоумити, діти дружно допомагали своїй бабусі по господарству.

«Старшенька Ліля вміє поратися по господарству не гірше за мене. А Таїса, якій лише 9 рочків, навчилася доїти корову і козу. Навіть найменший Вадимчик вже може самостійно нагодувати індиків та курей», - розповідає бабуся.

Влітку дітвора разом з бабусею заготовляють у лісі дрова, збирають гриби та ягоди, які потім разом продають людям, аби заробити якусь копійчину. На бабину пенсію ж усім не розігнатися, а на маму, на жаль, розраховувати дітям не виходить.

Діти про матір розповідають неохоче. Проте в усіх чотирьох є одне заповітне бажання, яким вони поділилися: аби мама перестала пити і звернула на них увагу…

За словами старшого дільничного Чуднівського райвідділу УМВС України в Житомирській області Віталія Івашкевича, горе-матір цього разу буде притягнено до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, за появу в громадському місці у нетверезому стані, а також за насильство, вчинене нею в сім’ї відносно власної матері.

Проте адміністративні протоколи, вважають працівники міліції, у таких випадках малоефективні. Сьогодні їй реально загрожує позбавлення батьківських прав. У такому випадку бабусю поважного віку навряд чи зможуть визнати опікуном чотирьох дітей. А тому, ймовірніше за все, їх помістять в інтернат. Чи стане комусь від цього краще? В даній ситуації, скоріш за все, ні.


 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі