Культура

Сьогодні у Житомирі вперше виступить \"ДахаБраха\"

17 April 2012, 10:10

17 квітня, вперше у Житомирі, у приміщенні Облмуздрамтеатру ім. Івана Кочерги відбудеться концерт відомого українського етно-хаос гурту«ДахаБраха»!

Група неодноразово брала участь в українських і російських фестивалях етно-музики, наприклад, «Шешори», «Молодість 38», «На грані фолку», «Створення світу», «ГогольFEST», «Трипільське коло 2010» та ін.

Світ виникає з хаосу. Музика постає з душі етносу. ДахаБраха– назва оригінальна, тобто чудернацька і автентична водночас. Давати і брати – із староукраїнської мови. На музикальний слух, у цій назві звучать і виграють, як самодостатні акорди однієї єдності і “РА” – сонце, і “брама” – ворота, вхід, і “Брахма” – Верховний Бог творення індуїзму… душа-Птаха і звичайно – “ДАХ” як місце створення самої групи “ДахаБраха”.

До складу групи входять: Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко, Олена Цибульська, Марко Галаневич. Інструментальний ряд “ДахаБрахи” – гуцульський барабан, джамбе, дарбука, великий барабан, віолончель, дитячі гармошки, австралійське діджеріду, аккордеон, гармошка "Ромашка", тромбон, всілякі шумові інструменти (вітер, дощ...), індійські табла, бугай, будійський гонг.

Житомирский облмуздрамтеатр им. Ивана Кочерги

Початок: 19:00

Квитки: від 60 до 150 грн.

Афиша Житомира

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі