Суспільство

В Житомирській області за спалювання сухого листя і трави можна отримати штраф 1700 грн.

23 March 2012, 13:25

За спалювання трави та сухого листя в Житомирській області штрафуватимуть – повідомили Житомир.info в прес-службі державної екологічної інспекції в Житомирській області.

Найбільше порушень фіксується на початку весни. Дим від вогнищ є надзвичайно шкідливим для навколишнього природного середовища та для здоров’я людини.

Під час спалювання сухої рослинності, побутових та промислових відходів утворюються діоксини, які дуже небезпечні для здоров’я, адже ці речовини токсичні, стійкі щодо розпаду та здатні до накопичення в організмі людини і тварин.

Відповідно до діючого законодавства спалювати суху рослинність, побутові  та промислові відходи  заборонено.
В зв’язку із негативним впливом на довкілля, за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, законодавством України передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: громадян – на суму від 170 до 340 грн., посадових осіб – від 850 до 1190 грн. За спалювання відходів на території підприємств, установ, організацій законодавством передбачена адміністративна відповідальність на посадових осіб у вигляді штрафу на суму від 850 до 1700 грн.

В минулому році за порушення вимог у сфері поводження з відходами та самовільне випалювання рослинності та її залишків в Житомирській області до адміністративної відповідальності притягнуто 50 осіб на загальну суму 12 тис. грн.
Наразі, інспекторами Державної екологічної інспекції у Житомирській області проводяться рейди по виявленню порушників.

Нагадаємо, що з 26 березня по 26 квітня в Житомирі оголошено місячник весняного благоустрою, а заступник мера Житомира Микола Боровець пообіцяв житомирянам грошовий стимул за активне прибирання дворів
Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі