Суспільство

В Житомирі зареєстровано 1200 хворих на туберкульоз

24 March 2012, 12:00

В 1993 році Всесвітня організація охорони здоров`я назвала туберкульоз національним лихом та оголосила 24 березня - Всесвітнім днем боротьби з цим страшним захворюванням.

За статистикою в світі 60-80 млн. чол. хворіють на туберкульоз. В Україні кожного дня на нього захворює 35 тис чол. В Житомирській області на обліку стоїть близько 15 тис. чол., зокрема, у Житомирі туберкульоз виявили в 1200 чоловік, - повідомляє прес-служба Житомирської мерії.

До Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз в Житомирі провели місячник з посилення боротьби з цією хворобою.

22 березня учні та студенти Житомира мали можливість відвідати профілактичний захід - відео лекторій, на якому було переглянуто фільм, що привертає увагу громадськості до проблем поширення суспільно-небезпечних хвороб, профілактика негативних явищ та утвердження цінностей здорового способу життя. Після цього діти охоче поспілкувалися з лікарем-фтізіатром обласного протитуберкульозного диспансеру.

23 березня в Житомирській мерії відбулась прес-конференція на тему «Актуальність та заходи щодо посилення боротьби із туберкульозом» за участю лікарів-фтізіатрів та керівництва міської організації Товариства Червоного Хреста.

В цей же день мер Житомира Володимир Дебой відвідав протитуберкульозне амбулаторно-поліклінічне відділення ЦМЛ №2 та передав закладу гуманітарну допомогу від благодійний організацій.

Фото прес-служби Житомирської мерії

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі