Культура

В Малині Житомирської області відбувся конкурс юних бандуристів

24 March 2012, 12:39

21 березня на базі Малинської дитячої школи мистецтв відбувся VI відкритий обласний конкурс юних бандуристів, присвячений пам\'яті засновника кобзарського мистецтва у місті Малин, керівника самодіяльної капели бандуристів «Зірниця», заслуженого працівника культури України Івана Кривенчука.

Для участі у чотирьох вікових категоріях прибули 28 юних бандуристів із Радомишля, Коростишева, Олевська і Малина.

На адресу учасників конкурсу надійшло вітання від сина Івана Кривенчука, заслуженого працівника культури України, Олега Івановича Кривенчука. Про досягнення Івана Степановича на ниві кобзарського мистецтва розповіли викладачі Малинської ДШМ Світлана Майданович та Галина Власенко.

Після офіційної частини, залу наповнив ніжний срібний передзвін бандур і голоси учасників конкурсу. Діти виконували багато творів українських та зарубіжних композиторів, в обробці, українські народні пісні.

Після напруженого конкурсного дня, журі визначило переможців у кожній номінації. У старшій та молодшій вікових групах в номінації «Бандурист-вокаліст» перші місця завоювали Валерія Бернацька та Софійка Єнько (викладач Світлана Майданович). Дипломами першого ступеня нагороджені й вихованки Радомишльської музичної школи у номінаціях «Бандурист-інструменталіст» і «Бандурист-вокаліст» Оксана Красько та Анастасія Кишковська. Гран-прі конкурсу в номінації «Бандурист-інструменталіст» дісталось вихованці Радомишльської музшколи Ганні Попович (викладач Любов Головань).

У молодшій та середній вікових групах у номінації «Бандурист-вокаліст» другі місця дістались Ірині Патуровій та Ганні Шевченко із Малина (викладач Анжела Власенко). Учениця Тетяни Гузенко Леся Залістовська нагороджена дипломом другого ступеня в номінації «Бандурист-інструменталіст» в молодшій віковій групі, а Дарина Куракіна – таким же дипломом у старшій віковій групі в номінації «Бандурист-інструменталіст». Учениці Радомишльської музичної школи Анастасії Уницькій дісталось друге місце у цій віковій категорії у обох номінаціях (викладача Любов Головань).

Дипломами третього ступеня конкурсу в молодшій віковій групі в номінації «Бандурист-інструменталіст» нагороджена Юлія Прокопенко (викладач Леся Власенко), у номінації «Бандурист-вокаліст» третє місце здобула Софія Прохоренко, яку навчає Тетяна Сябер. У середній віковій групі в номінації «Бандурист-інструменталіст» третє місце завоювала Карина Товстуха (викладач Тетяна Сябер), а в номінації «Бандурист-вокаліст» - учениця Світлани Майданович Юлія Ющенко.

У старшій віковій категорії дипломами третього ступеня нагороджені у номінації «Бандурист-інструменталіст» Світлана Петренко з Малина (викладач Тетяна Гузенко), «Бандурист-вокаліст – Христина Денисенко з Малина (викладач Світлана Майданович) та Ольга Покальчук із Коростишева (викладач Зінаїда Грабар). 

У номінації «Кращий викладач» журі одноголосно перемогу присудило викладачеві класу бандури Радомишльської музичної школи Любові Головань.   

Усі учасники і призери конкурсу нагороджені грамотами, дипломами управління культури і туризму облдержадміністрації та цінними подарунками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі