Культура

До Великодня в Житомирі розпишуть 4-метрову писанку

26 March 2012, 13:12

У рамках проекту «Диво-писанка» до Житомира прибув макет яйця 3х4 метри, який планують розписати та презентувати найближчим часом. Яйце вагою 58-кілограм виготовлене зі стійкого до погодних явищ скловолокна.

На даний час створена ініціативна робоча група, яка приймає пропозиції щодо макету розпису майбутньої писанки та технологій її оформлення.

26 березня начальник управління культури Житомирської мерії Лариса Харчук презентувала декілька макетів розпису «писанки-велетня».

«Ми довго обговорювали, якою саме має бути ця писанка, адже її розпис повинен стати своєрідною візитівкою Житомирщини на фестивалі писанок у Києві. Ми віддали перевагу традиційній червоно-чорній гаммі кольорів. На писанці буде зображений символ дерева та інші притаманні нашому краю візерунки. Але цей макет не є остаточним, ми продовжуємо приймати й обговорювати пропозиції щодо майбутнього розпису, технологій, матеріалів та фарб, які будуть використанні в роботі», - повідомила Лариса Харчук.

Писанку планують розписати та встановити в районі кінотеатру «Жовтень» до Великодніх свят. 24 квітня запланована презентація житомирської «диво-писанки», на яку повинен прибути засновник музичного видавництва «Країна мрій», лідер гурту «ВВ» Олег Скрипка.

Зараз нерозфарбований макет писанки знаходиться на подвір’ї Житомирської філармонії.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі