Місто

Влада Житомира до 2016 року хоче налагодити роздільний збір побутових відходів. Вартість проекту - 5 млн. грн

26 March 2012, 16:37

Влада Житомира хоче до 2016 року налагодити роздільний збір побутових відходів у місті. Це коштуватиме місту понад 5 млн. грн. Крім цього, відповідно до програми у 2016 році влада Житомира планує побудувати у місті сміттєсортувальну лінію.

На найближчому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради влада планує розглянути та прийняти питання "Про погодження Програми роздільного збору побутових відходів у м. Житомирі на 2012-2016 роки".

Про це йдеться у проекті рішення міськвиконкому, який опублікований на офіційному сайті Житомирської мерії.

"Житомирська міська програма з роздільного збору твердих побутових відходів на 2012-2016 роки спрямована на розв’язання ключових екологічних проблем, пов’язаних з неефективним поводженням з відходами, зменшення накопичення відходів у місцях їх складування, забезпечення повторного використання відходів, а також створення системи комплексного управління твердими побутовими відходами з максимальним вилученням вторинної сировини",- йдеться у додатку до проекту рішення.

Відповідно до додатку до проекту рішення, протягом 2012-2016 року влада Житомира за кошти міського бюджету планує придбати 540 антивандальних сміттєзбірних контейнерів на суму 1 225 880 грн, протягом 2013-2015 - 5 сміттєвозів з заднім завантаженням на суму 3,5 млн. грн. Згідно програми влада запланувала ще у 2012 році придбати та встановити вагової на полігоні по захороненню твердих побутових відходів.

Крім цього, на інформаційну підтримку програми у ЗМІ та школах влада планує виділити більше 79 тис. грн.

Нагадаємо, у Житомирі у дворах деяких районів вже встановлені роздільні сміттєзбірні контейнери, але в масштабах міста таких технологій ще не було впроваджено. Влада Житомира та області роками обговорює питання роздільного збору побутових відходів у місті та побудови сміттєпереробного заводу. Десятки інвесторів побували у обласному центрі із пропозиціями, але наразі такі пропозиції лишилися лише на папері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі