Суспільство

В Житомирській області протягом місяця висадять 22 млн. саджанців дерев на 5,2 тис. га лісу

26 March 2012, 17:34

В області стартувала щорічна акція «Майбутнє лісу – в твоїх руках».

Державні підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства  підготували необхідні площі для посадки лісу. Вирощено близько 35 мільйонів сіянців.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарств.

Впродовж місяця лісівники разом з учнівською молоддю, представниками громадських організацій, обласних та місцевих органів влади, засобів масової інформації в нашій області саджатимуть ліси.

Загалом в цьому році в області буде посаджено 5,2 тисячі гектарів лісу. Для цього лісівникам необхідно майже 22 мільйони саджанців. Нових лісів буде створено 120 гектарів: в Новоград-Волинському та Народицькому лісових господарствах. На жаль, більше вільних земель для посадки лісу лісівники області не мають.

Майже 70 % загальної площі буде відведено під сосну, 23% займе дуб. На решті площ ростиме ялина, береза, вільха, ясен та інші.

Крім основних лісоутворюючих порід садитимуть модрину європейську, горіх грецький та  горіх чорний,  ялицю та дугласію.

Впродовж місячника проводитимуться творчі конкурси серед учнівської молоді – на кращий малюнок та кращий твір на тему: „Людина і ліс”. Переможці будуть нагороджені  преміями та цінними подарунками.

Минулого року в області  посаджено  більше 3 тисяч гектарів лісу, в тому числі 120 гектарів – на новоприйнятих землях. Майже 19 мільйонів штук саджанців «переселилися» з теплиць  та розсадників на лісові  ділянки.
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі