Місто

В Житомирі водоканал та обленерго домовились про відстрочку, але з 2 квітня воду знову можуть відключити

28 March 2012, 13:19

В Житомирі через борги відключили 4 станції водоканалу. Без води залишилось до 20 тис. квартир. Енергетики кажуть, що це вимушений крок, бо Житомирський водоканал заборгував за використану електроенергію понад 26 млн. грн.. Напередодні допізна йшли переговори між водоканалом та енергетиками. Чи вдалося домовитися, дізнавалися журналісти ТСН.

Сторони таки дійшли компромісу. Пізно ввечері водопостачання відновили. В обленерго повідомили ТСН, що вони водоканалу дали 3 дні, аби останні знайшли гроші на оплату поточних рахунків. Енергетики також чекають від комунальників пропозицій щодо погашення мільйонних боргів, які накопичились минулих років. Енергетики кажуть, якщо цього не станеться, то у понеділок відключать водоканал від електроенергії знову.

Де братиме гроші водоканал, поки не відомо, адже борги за електроенергію зростають щомісяця на 1.5 млн. грн.. Причина – невідповідність тарифів, які лише на 60% покривають собівартість.

Різницю в тарифах міська влада неодноразово просила компенсувати з державного бюджету. З відповідними проханнями зверталися в Кабмін. Щоправда, у Києві поки мовчать.

Поки гарантовано можна сказати, що вода у квартирах житомирян буде до понеділка.

 

Житомир.info за матеріалами ТСН
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі