Місто

У Житомирі на ринках збирають підписи під листом до Януковича

29 March 2012, 08:34

У Житомирі активісти громадського об’єднання «Фортеця» збирають підписи під листом до президента Януковича.

Про це Житомир.info повідомив голови Житомирського обласного осередку Всеукраїнського громадського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Ігор Мяснов.

В Україні стартувала всеукраїнська компанія щодо збору підписів під листом до Президента, у якому міститься прохання втрутитись у процес, який зараз повністю пригальмований Кабінетом Міністрів, що до прийняття законопроекту що до зниження базової ставки Єдиного соціального внеску із 34,7% до 18,1% мінімальної заробітної плати.

У Житомирі усі бажаючи підтримати акцію та поставити свій підпис під листом до Президента України можуть звернутись до активістів на ринках міста, або безпосередньо до голови Житомирського обласного осередку Всеукраїнського громадського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» за телефоном 46-01-92.

Текст листа-звернення:

Шановний Вікторе Федоровичу!

Сьогодні мільйони людей в Україні не можуть сплачувати єдиний соціальний внесок у тому розмірі, який є зараз.

Саме висока ставка єдиного соціального внеску заганяє підприємців в тінь, а роботодавців змушує платити заробітну плату в конвертах або взагалі не оформляти  трудові відносини. Без  значного зниження  розміру єдиного соціального внеску детінізація праці не відбудеться. Це негативно впливає на поповнення пенсійного фонду, на розвиток малого підприємництва та на соціальний захист населення.

Кабінетом Міністрів України в травні 2011 року було створено робочу групу по зниженню ставки єдиного соціального внеску, підприємці вже внесли законопроект по зниженню ставки до базової 18,1%, компенсаторами якої буде детінізація та ефективне використання коштів соціальної підтримки.

Для виконання Вашої програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки  «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» вкрай необхідним є зниження ставки єдиного соціального внеску. Без цього розвиток малого підприємництва,  детінізація заробітних плат, поповнення пенсійного фонду та інших фондів соціального страхування  не відбудуться. 

Тому просимо Вас зробити все для зниження ставки єдиного соціального внеску до базової  18,1% від мінімальної заробітної плати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі