Суспільство

В Житомирі французькі вчені відкриють літню школу соціальних наук

30 March 2012, 09:56

28 березня Житомирський державний університет імені Івана Франка приймав представників Посольства Франції в Україні.

Як повідомляють в університеті, мета прийому делегації полягала в обговоренні підготовки до проведення Четвертої міжнародної літньої школи соціальної науки в Україні "Насильство та його наслідки в радянському та пострадянському контексті".

Під час зустрічі ректора ЖДУ ім. І.Франка професора Петра Сауха обговорив питання співробітництва з Аташе з питань університетського і наукового співробітництва, Директором французько-українського центру університетського і наукового співробітництва Гійомом Коленом, доктором соціологічних наук Анною Колен-Лебедевою та радником із питань культури і співробітництва Анн Дюрюфле.

Найголовнішим із розглянутих питань було питання підготовки та проведення на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка Четвертої міжнародної літньої школи соціальної науки в Україні.

В ході перемовин сторони запланували роботу літньої школи як міждисциплінарної та міжнародної на липень 2012 року. Вона буде відкритою для аспірантів (або студентів, що навчаються за програмою кандидата наук), а також молодих вчених (до шести років у статусі доктора або кандидата наук).

Зазначимо, що учасників школи до кінця травня відбере спеціальна комісія на основі їх проектних відповідей. Програма літньї школи складатиметься з лекцій, виступів і дискусій, а також екскурсій в регіоні, з подальшим їх обговоренням.

Робочою мовою Четвертої міжнародної літньої школи буде англійська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі