Суспільство

В Житомирській області мисливські угіддя займають понад 2 млн. га

2 April 2012, 13:10

В прокуратурі Житомирської області відбулася міжвідомча нарада, на якій обговорили стан додержання законодавства щодо охорони, використання і відтворення тваринного світу області.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі прокуратури в Житомирській області.

Перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко повідомив, що на Житомирщині 73 юридичні особи здійснюють мисливське господарство на площі понад 2,0 млн. га. Проведені прокуратурою області перевірки засвідчили, що в органах місцевого самоврядування, державної виконавчої влади відсутні регіональні програми з питань охорони, використання та відтворення тваринного світу, організація та здійснення будь-яких заходів та їх фінансування із місцевих бюджетів. Відсутня координація роботи та взаємодія між спеціально уповноваженими органами управління у сфері екології та місцевими органами державної виконавчої влади, контроль за додержанням вимог законодавства про охорону, використання і відтворення тваринного світу.

На нараді також була проаналізована діяльність державних лісогосподарських підприємств та приватних і мисливських господарств.

Зокрема прокуратурою було встановлено, що обласним управлінням лісового та мисливського господарства не забезпечується належний державний контроль за додержанням законодавства щодо охорони, відтворення, раціонального використання тваринного світу.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі