Суспільство

За неправдиві дані у декларації про доходи можна отримати штраф, - голова ДПС в Житомирській області

5 April 2012, 15:22

Сьогодні в Житомирській області понад 8 тисяч осіб обіймають посади державних службовців. Суттєвою відмінністю цьогорічної кампанії декларування доходів стало те, що державні службовці мають декларувати свої доходи двічі, - повідомляє прес-служба ДПС у Житомирській області.

Голова Державної податкової служби у Житомирській області Сергій Шинкаренко пояснив, що, крім звичного подання декларації за місцем своєї роботи, починаючи з 1 січня 2012 року державні службовці, згідно Податкового кодексу України, зобов’язані до 1 травня подати декларацію органу державної податкової служби за своєю податковою адресою.

Шинкаренко також розповів про відповідальність за неподання або подання державним службовцем неправдивих відомостей щодо доходів.

«Стаття 30 Закону «Про державну службу» передбачає, що невиконання державним службовцем такого обов’язку, є підставою для припинення державної служби. Неподання або невчасне подання державним службовцем або іншою особою, уповноваженою на виконання функцій держави декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу у розмірі від 3 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 грн. до 136 грн. - ред.). Але ми не намагаємося залякувати декларантів. Головним нашим завданням є пропаганда податкової культури серед учасників  податкового процесу», - пояснив голова ДПС в області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі