Суспільство

Житомирські експерти розповіли, які тістечка й ковбаски можна їсти

6 April 2012, 09:42

 5 квітня 2012 року на базі ДП "Житомирстандартметрологія" в спеціально обладнаному приміщенні відбулося чергове робоче засідання дегустаційної комісії.

Про це Житомир.info  повідомили в прес-службі ДП «Житомирстандартметрологія»

Всього було продегустовано 19 зразків продукції, представленої виробниками Житомирської області: ПрАТ "Золотий каравай" – булочка; ПП Ковальов В.М. – торти і тістечка; ТОВ ВТФ "Мар`ян" – ковбаса варена і сардельки; ВАТ "Новоград-Волинський м`ясокомбінат" – продукти з м`яса свинини в асортименті.

Усі члени комісії зазначили, що підприємства сумлінно підготувалися до представлення своєї продукції. Зразки продукції мали і привабливий зовнішній вигляд, і притаманний смак, і встановлене маркування. Оцінювання проводилось на відповідність за органолептичними показниками, пакуванням, маркуванням тощо. До уваги бралися результати випробувань продукції у випробувальній лабораторії ДП "Житомирстандартметрологія", зокрема й на вміст ГМО, а також висновки санітарно-епідеміологічної експертизи.

У процесі дегустації члени комісії цікавилися технологічними подробицями виготовлення того чи іншого зразка та висловлювали зауваження і пропозиції щодо виробництва, маркування продукції, організації контролю якості і безпечності продукції тощо.

Уся представлена на дегустацію продукція одержала задовільні оцінки членів дегустаційної комісії і рекомендована до постановки на виробництво. Усі харчові новинки виготовлятимуться за державними стандартами України.

Фото прес-служби ДП "Житомирстандартметрологія"

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі