Події

В Житомирській області дочекались надзвичайної ситуації в школі, щоб отримати кошти на будівництво нової

6 April 2012, 17:27

У сільській школі на Житомирщині евакуювали всіх дітей. Цього разу навчальний процес перервало не липове замінування, що стало вже доволі звичним. Школа могла скластися, як картковий будинок, - розповідають журналісти «Надзвичайних новин» на телеканалі ICTV.

Дітей зі школи евакуювали просто під час уроку. Вчителі  почули, що тріщать стіни і негайно вивели учнів надвір.

Під час уроку української мови у класі почала тріщати стеля. Вчителі одразу евакуювали школярів з приміщення. Тепер школа порожня, а діти навчаються у дитячому саду.

Приїхала районна комісія, яка констатувала, що школа аварійна і навчатися в ній небезпечно для життя. Це підтвердили і в МНС.

«Під час огляду було встановлено, що внаслідок просідання ґрунту відбулося часткове руйнування фундаменту, стін, перекриття будівлі школи та стелі», - повідомив Андрій Бєглий, заступник начальника СДПЧ-9.

Директор школи демонструє поганий стан школи, розказує, що від просідання стін розходиться стеля в класах. Стіни розколюються майже на очах, про що свідчать спеціальні маячки. В кабінетах стоять дерев’яні опори, а зовні школу підпирають цегляні ребра.

«Навчатися в такій школі, особливо в одному її крилі, небезпечно. Тому ми перевели дітей в приміщення дитячого садочка», - розповідає директор Бистрицької школи Валентина Бевзо.

В школі 103 учні. Всі вони зараз здобувають науку в дитсадку по сусідству з малолітніми дітьми. В одному кабінеті зранку сидять старшокласники, а з обіду – молодші. Уроки проводяться і в спортзалі, і в їдальні. Але школярі кажуть, що готові терпіти незручності, аби було безпечно.

Втім через переведення до дитсадка старшокласників порушився режим у дошкільнят.

«Ні площа, ні санітарні норми у садочку не відповідають вимогам. Але ми навчальний процес припинити не можемо і робимо все, щоб діти отримали нормальну, повноцінну освіту», - зазначила Валентина Бевзо.

У Бердичівській райдержадміністрації розповіли, що приміщенню школи уже 100 років і будувати новий заклад планують ще з радянських часів. У 2010 році нарешті виготовили проект. Під школу хотіли реконструювати адміністративну будівлю, але в районному бюджеті на це не вистачило грошей.

«Можна було б розпочати навчання в новому приміщенні з 1-го вересня поточного року, якби ми до кінця травня отримали хоча б 5,5-6 млн. », - повідомив Володимир Збаражський, голова Бердичівської райдержадміністрації.

Отримати кошти район сподівається з державного резервного фонду по лінії надзвичайних ситуацій.

 

Житомир.info за матеріалами «Надзвичайних новин»
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі