Суспільство

В Житомирській області СЕС призупинило діяльність підприємства через надмірний шум

7 April 2012, 09:05

 До Олевської міської ради на початку березня 2012 року звернулися жителі вулиць Коростенської, Енгельса, Островського та Покальчука райцентру зі скаргою на постійний, здебільшого монотонний шум, що постійно долинає з території ВАТ "ОЗЕФ", - повідомляє офіційний сайт Олевської міської ради

Як виявилося під час перевірки, гул створюють машини та устаткування ТОВ ТПК "Пірон", що орендує частину території фарзаводу, яке займається виробництвом паливних гранул. Сировиною для виробництва є відходи деревообробки, які пропускають через подрібнювач, що й створює постійний шум і неприємний тріскіт.

Для вивчення ситуації міською радою було залучено спеціалістів райСЕС, які провели вимірювання шуму у різний час та у різних місцях. До того ж, мешканці скаржаться на шум, який лунає не тільки у робочі, але й у вихідні та святкові дні, що є порушенням п. 4.8 розділу 4. "Порядок здійснення благоустрою та утримання території міста" Правил благоустрою території міста Олевськ.

У постанові райСЕС від 21.03.2012 р. вказується, що обладнання підприємства використовується без погодження з санітарно-епідеміологічною службою району. Машини та механізми створюють шум, який перевищує допустимий рівень в житлових будинках та прибудинкових територіях, що є порушенням ст. 15,24 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення". На підставі законодавства експлуатацію машин та механізмів ТОВ ТПК "Пірон" у м. Олевську по вул. Гетьмана Виговського, 36 припинено до усунення порушень.

У спілкуванні відповідальних працівників міськради з співзасновниками ТОВ ТПК "Пірон", керівник підприємства О.А. Пшенична запевнила, що заходи по облаштуванню території підприємства та покращенню звукоізоляції будуть виконані у місячний термін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі